Prima pagina

Voestalpine ar putea investi 7 miliarde de euro in Romania

10.03.2008, 17:18 14

Producatorul austriac de otel Voestalpine planuieste sa realizeze investitii de 7 miliarde euro in zona Marii Negre, informeaza Novinite, citand cotidianul austriac Der Standart.

Conform acestuia, compania ar dori sa puna bazele unei fabrici de otel, tara nefiind aleasa inca. Cu toate ca in competitie se afla si Ucraina si Turcia, lupta se da intre Bulgaria si Romania.

Desi Bulgaria incearca sa atraga aceasta companie de otel prin pretul scazut la electricitate, Romania se afla in avantaj prin infrastructura si industria auto dezvoltata, pentru functionarea ambelor fiind nevoie de otel.

Purtatorul de cuvant al Voestalpine a declarat ca importante pentru alegerea locatiei nu sunt pretul curentului electric, ci logistica, infrastructura si aprovizionarea cu materii prime.

De asemenea, Tariceanu si Gusenbauer au convenit saptamana trecuta sa constituie o echipa mixta de experti care sa propuna proiecte de valorificare a resurselor Dunarii, in principal in sectorul turistic, de catre toate tarile riverane fluviului, incluzand Ungaria, Serbia, Bulgaria.

Voestalpine va alege locatia pentru investitii in aceasta vara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO