Prima pagina

Zapp extinde reteaua Hot Spot in benzinariile OMV

17.04.2008, 13:11 21

Operatorul de telefonie mobila Telemobil (Zapp) si compania OMV au anuntat ca, incepand din aceasta saptamana 60 de statii OMV vor beneficia de puncte de acoperire Zapp Hot Spot, crescand numarul de locatii acoperite de tehnologia Zapp Hot Spot la peste 330 in Romania. Hot-spot-urile Zapp permit accesul la internet de pe echipamente care includ tehnologia Wi-Fi (laptop, telefon, PDA etc.).
Zapp a instalat statii din anul 2004 cateva sute de statii de acces wireless la internet in spatii de tipul hotelurilor, cafenelelor precum si in alte centre comerciale sau publice de pe teritoriul Romaniei, conform companiei.
In statiile de distributie carburant OMV sunt disponibile doua servicii oferite in parteneriat de Zapp si OMV: punctele de conexiune wireless "Hot Spot" si serviciul de plata al facturii Zapp. Serviciul Hot Spot este disponbil in 60 de statii de distributie carburant OMV, in vreme ce facturile Zapp pot fi platite in toate statiile OMV.
Pentru a oferi acces wireless, o statie de distributie carburant trebuie sa dispuna de o zona adaptata furnizarii de astfel de servicii, respectiv cafenea sau restaurant. In Romania, 230 de statii de distributie carburant au aceste dotari, Zapp avand instalata tehnologia Hot Spot in 90 dintre acestea, dintre care 60 sunt statii OMV. Zapp este de fapt singurul operator mobil care ofera astfel de servicii in statiile de distributie carburanti, acoperind 40% din acest segment de piata.
Colaborarea recent incheiata cu statiile OMV este al doilea mare proiect WiFi derulat de Zapp dupa echiparea, in vara anului 2007, cu tehnologie Hot Spot si carduri pre paid de date a celor 100 de masini Fly Taxi care deservesc aeroportul international Henry Coanda.
Accesul la internet de mare viteza prin tehnologia WiFi este in plina dezvoltare si se adreseaza atat utilizatorilor business cat si persoanelor fizice, solutia Hot Spot folosita de Zapp avand la baza routere si modemuri care se conecteaza la reteaua Zapp EV DO. Serviciul ofera viteze de pana la 2,4 Mbps, garantand accesul utilizatorului la email, date, jocuri, chat si orice alt serviciu disponibil online.
Ca in oricare centru Zapp Hot Spot si in statiile OMV, accesul este gratuit pentru o perioada de testare de 10 minute, dupa care utilizatorii se pot conecta la Hot Spot prin intermediul cardurilor Zapp Internet Express. Cardurile express ofera acces la internet pentru 2 USD/ora, avand o valabilitate de 24 h. De asemenea, sunt disponibile spre vanzare in cadrul statiilor OMV si carduri in valoare de 10, 30 sau 50 USD, oferind acces la internet pentru 7, 23 sau, respectiv, 40 de ore. Acestea sunt valabile timp de 2, 4 sau 6 luni de la activare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO