Profesii

Adrian Dinu, fondator Creasoft: Au scăzut mult creşterile de angajări. Dacă la începutul anului o companie cu 100 de angajaţi mai adăuga 2-3 oameni în fiecare lună, acum mai adaugă un angajat la câteva luni

ZF HR Conference 2023

Adrian Dinu, fondator Creasoft: Au scăzut mult...

Autor: Miruna Diaconu

20.11.2023, 14:55 125

Companiile sunt mai prudente în ceea ce mai priveşte mărirea echipelor, iar ceea ce se vede în piaţă este o încetinire a recrutărilor, spune Adrian Dinu, fondatorul companiei Creasoft, ce produce sisteme software de monitorizare şi control de la distanţă. Compania are un portofoliu de clienţi format din 500 de companii, care adună împreună 35.000 de angajaţi.

„Noi avem în special pe zona de producţie. În general, toate soluţiile de HR se bazează pe facturarea software as a service, se fac facturi pe baza numărului de angajaţi aflaţi în platformă. În principiu, am văzut că au scăzut mult creşterile, nu avem încă scăderi. Dacă la începutul anului o companie cu 100 de angajaţi în fiecare lună mai adăuga 2-3 angajaţi, acum mai adaugă la 2-3 luni încă un angajat. Nu am văzut încă restructurări. S-au încetinit angajările de oameni noi încă din septembrie”, spune Adrian Dinu, în cadrul conferinţei ZF HR Conference 2023: „Viitorul resurselor umane. Cum văd marii angajatori provocările anului 2024”.

Din discuţiile avute cu clienţii, Adrian Dinu spune că nu există prea mult optimism în piaţă pentru ceea ce va aduce anul 2024 în termeni de business, ceea ce ar putea avea impact direct asupra pieţei forţei de muncă.
Cu toate acestea, anul 2023 a adus şi câteva lucruri bune şi anume faptul că pentru joburile din zona de white colors recrutările au decurs mai uşor faţă de alţi ani.

„Pe partea de angajaţi, am observat că dacă pe zona blue colors este în continuare penurie şi au crescut pretenţiile salariale, în schimb pe zona de white colors pentru prima dată am găsit cu uşurinţă oameni, ceea ce a fost o surpriză. Eu nu sunt atât de optimism pentru 2023 pentru că toată lumea vinde altcuiva. Am fost prin zona Transilvaniei pe la clienţi, este pesimism, oamenii zic că au scăzut drastic comenzile, nimeni nu vrea să facă restructurare, pentru că s-au chinuit să găsească oameni, dar există o zonă mare de pesimism”, spune Adrian Dinu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO