Profesii

„Agenţii de vânzări sunt oamenii în care investim cel mai mult, pentru că ei sunt cei care aduc rezultate în business“

„Agenţii de vânzări sunt oamenii în care investim...

Autor: Adelina Mihai

24.11.2014, 19:18 2089

Romstal, o companie antreprenorială cu 1.020 de angajaţi, în care echipele de vânzări sunt considerate motorul businessului de distribuţie a echipamentelor de instalaţii pentru construcţii, a aplicat un model nou de recompensare a angajaţilor, în funcţie de contribuţia lor la profit.

„Agenţii de vânzări sunt oamenii în care investim cel mai mult, pentru că ei sunt cei care aduc rezultate în business. Venitul mediu net al unui agent de vânzări este undeva în jurul valorii de 750-800 de euro pe lună, cu diferenţe care ţin de locul în care se află punctul de vânzare“, a spus Valentin Beştea, directorul de resurse umane al Romstal, funcţie pe care o ocupă de aproape 15 ani. El a adăugat că au existat situaţii în care s-a întâmplat ca, într-o lună, un agent de vânzări să câştige până la 3.000 de euro net, acestea fiind cazuri excepţionale, în care vânzările au fost impulsionate de  construcţia de ansambluri rezidenţiale sau de clădiri cu echipamente foarte scumpe.

Cu un nivel salarial mediu de 750- 800 de euro net pe lună, agenţii de vânzări ai Romstal câştigă de două ori mai bine decât un angajat cu salariul mediu net pe economie (de 380 de euro net) şi peste nivelul încasat de un agent de vânzări din domeniul bunurilor de larg consum, unde salariul mediu este în jurul valorii de 500 de euro, potrivit informaţiilor de la firmele de salarizare.

Romstal, companie al cărei acţio­nar majoritar este omul de afaceri italian cu cetăţenie română Enrico Perini, este prezentă pe plan local de 20 de ani, iar anul trecut a ajuns la o cifră de afaceri de 112 milioane de euro (în scădere 6% faţă de anul anterior) şi un profit net de peste 4,5 milioane de euro, dublu faţă de cel înregistrat în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO