Profesii

Angajaţii cu venituri mari sunt cei mai fideli companiei

 Angajaţii cu venituri mari sunt cei mai fideli companiei

Autor: Adelina Mihai

01.11.2010, 23:58 42

Patru din zece angajaţi români au un nivel ridicat de ataşamentfaţă de compania în care lucrează, însă cei mai implicaţi angajaţila locul de muncă sunt cei din oraşele mari din Muntenia, Dobrogeaşi Oltenia, potrivit celui mai recent sondaj realizat de firma deconsultanţă în cercetare organizaţională Gfk.

Cercetarea a fost efectuată online, pe un eşantion de 602 angajaţiîn luna septembrie a acestui an.

Cel mai ridicat nivel de angajament al angajaţilor români seregăseşte în Muntenia, Dobrogea, Oltenia (aproape 50%) şi cel maiscăzut în Moldova şi Transilvania (37%).
"Cei din top management se declară în mai mare măsură mai implicaţidecât angajaţii de la alte niveluri profesionale, iar cei cu studiimedii îi devansează la acest capitol pe cei cu studii superioare",susţine Marina Udroiu, cercetător senior în cadrul Gfk.

Angajamentul salariaţilor români creşte odată ce şi veniturile neteîncasate sunt mai mari. Astfel, dacă nivelul de angajament alangajaţilor cu venituri mai mici de 700 de lei este de 37,7%, celal angajaţilor cu venituri nete între 1.500 şi 2.500 de lei este de57,8%. Nivelul angajamentului scade însă la venituri de peste 2.500de lei la 50%, aceasta fiind o consecinţă a mai multor ani deexperienţă în aceeaşi companie, care determină o scădere aangajamentului salariaţilor.
De asemenea, peste jumătate din angajaţii din domeniile educaţie,energetic şi al utilităţilor, dar şi din agricultură susţin că suntfoarte ataşaţi de locul lor de muncă.
La nivel internaţional însă, studiile arată alte statistici. Unsfert din angajaţii performanţi intenţionează să plece din companieimediat ce economia îşi revine, arată o cercetare a companieibritanice Corporate Leadership Council. Angajaţii tind să piardădin loialitate în perioadele de declin economic, odată ce văd căangajatorii lor fac disponibilizări şi reduceri salariale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO