Profesii

Business MAGAZIN. Cum a ajuns Victor Gânsac să facă un business din cybersecurity? ”Totul a pornit de la un job în anul 2 de facultate, unde aveam un salariu de 100 de dolari. Apoi am lucrat la Raiffeisen, iar de peste un deceniu am propria mea afacere”. 10 sfaturi pentru cei care vin din urmă

Autor: Andra Stroe

30.10.2022, 10:00 525

Victor Gânsac nu a cochetat prea mult cu rolul de angajat. Cu Părinţi informaticieni şi pasionat la rândul său, încă din copilărie, de acest domeniu, după două joburi, unul în studenţie, celălalt poststudenţie, în banking, a decis să pornească propriul business, alături de partenerul său de afaceri, Paul Rusu. Aşa a luat naştere, în 2011, Safetech Innovations, un „one-stop shop” care nu doar furnizează servicii, ci şi implementează soluţii de securitate cibernetică pentru companiile din mediul public şi privat. Cum a crescut antreprenorul, odată cu businessul, în toţi aceşti ani şi ce planuri noi se întrevăd la orizont?

În copilărie, Victor Gânsac îşi dorea să fie militar. Ulterior, în şcoala generală a apărut curiozitatea şi mai apoi pasiunea pentru informatică, dar nu a fost neapărat o întâmplare. „Părinţii mei erau informaticieni într-un centru de calcul la acel moment şi am amintiri plăcute din acea perioadă. Şi acum mai simt mirosul specific al cartelelor de hârtie folosite pentru încărcarea codului sursă în calculatoarele de la acea vreme”, povesteşte cofondatorul Safetech Innovations.

Primul job, care i-a oferit şi oportunitatea să înveţe ce înseamnă informatica şi să acumuleze cunoştinţe în multe domenii ale tehnologiei informaţiei l-a avut în anul al II-lea de facultate, în cadrul grupului NCH. „A fost, practic, piatra de temelie pentru cariera ce a urmat după finalizarea studiilor.” Primul său salariu la această companie îşi aminteşte că a fost 100 de dolari. „Fiind student la vremea respectivă, nu îmi aduc aminte exact pe ce l-am cheltuit, dar cu siguranţă am făcut-o în Regie”, spune amuzat.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO