Profesii

Business Magazin. De ce companiile româneşti pun directori generali manageri străini: Cum a ajuns indianul Jaydeep Singh la conducerea grupului de firme, din sectorul agricol, Dicor Holding fondat de Răzvan Diaconu din Galaţi, cu afaceri de peste 130 milioane lei

Autor: Ioana Mihai-Andrei

28.01.2024, 13:15 497

Grupul de firme românesc Dicor Holding, cu activităţi în sectorul agricol, l-a numit recent în funcţia de CEO pe Jaydeep Singh, care lucrează pe plan local de mai bine de 12 ani şi pentru care România este acum „acasă”. Ce planuri are noul CEO pentru dezvoltarea afacerii antreprenoriale mai departe, dezvăluie chiar el.

„Compania este relativ tânără, dar a înregistrat o creştere rapidă şi şi-a ales cu grijă sectoarele din industrie asupra cărora să se concentreze, cum ar fi domeniul irigaţiilor. Planul meu imediat este să consolidez afacerea şi, în următoarele luni, accentul meu principal va fi să pregătesc temelia atât pentru expansiune, cât şi pentru direcţiile strategice pe care dorim să le urmăm. Este esenţial să stabilim o bază solidă pentru a susţine viitoarele iniţiative de creştere şi pentru a ne asigura că suntem pregătiţi să abordăm provocările viitoare în mod eficient”, declară Jaydeep Singh, care a ajuns în România în 2011, pentru o perioadă iniţială planificată de trei luni. Au trecut de-atunci peste 12 ani şi viitorul îl vede tot pe plan local. „O ţară nu este definită de peisaje sau orice altceva, ci de oameni. Pentru mine, România este acum cu adevărat acasă, în toate sensurile cuvântului. De la sosirea mea în ţară, experienţa mea a fost una extrem de plăcută. În cei patru ani petrecuţi în Dubai, niciodată nu am simţit că sunt «acasă»; am avut mereu senzaţia de turist. Însă, încă din primele două luni petrecute aici, în România, am avut privilegiul să întâlnesc oameni care m-au făcut să mă simt confortabil şi cumva această tendinţă a continuat, ceea ce mă determină să afirm că aşa sunt oamenii aici: deschişi şi comunicativi”.

Jaydeep Singh este de origine indiană, dar s-a născut şi a crescut în Africa, mai precis în Lagos, Nigeria, unde şi-a petrecut primii 18 ani din viaţă şi a absolvit liceul. Apoi, a locuit în India timp de trei ani, unde a obţinut o licenţă în Comerţ, iar ulterior, a petrecut un an în SUA pentru a-şi finaliza studiile. Despre felul în care îşi vedea viitorul când era copil, povesteşte că nu a fost genul de persoană care să aibă multe vise şi aspiraţii în acest sens. Mai degrabă, a simţit o dorinţă de a urma exemplul tatălui său. Fiind parte din generaţia care, în acea perioadă, manifesta un interes deosebit pentru tehnologia informaţiei, mulţi alegeau să studieze informatica. Chiar dacă avea şi el o înclinaţie către acest domeniu, admirând mereu cariera de contabil a tatălui său, a decis să-i urmeze paşii şi să devină şi el contabil, considerându-l un idol în această privinţă. „Am studiat contabilitatea, dar din punct de vedere profesional, experienţa mea în acest domeniu se limitează la primul an, care a inclus perioada de stagiatură. După aceea, mi-am îndreptat atenţia către latura de business, concentrându-mă pe tranzacţionarea de mărfuri, inclusiv aspecte legate de comerţ şi logistică”, afirmă CEO-ul Dicor Holding. Şi-a început cariera în Orientul Mijlociu, la Dubai, unde a activat timp de patru ani. De statul arab se leagă şi cel mai dificil moment din cariera sa, dezvăluie chiar el. „Am fost implicat într-un proiect complet nou pentru mine, care a generat costuri suplimentare pentru compania în care lucram. Cu toate acestea, şeful meu m-a susţinut şi a luptat pentru mine, subliniind că am încercat ceva nou şi că astfel de greşeli pot apărea”, îşi aminteşte Jaydeep Singh. Această experienţă i-a lăsat o impresie profundă, evidenţiind ideea că un lider adevărat îşi susţine echipa chiar şi în momentele dificile, când lucrurile nu se desfăşoară conform planului. „Aceasta este o învăţătură pe care mi-am dorit să o aplic în activitatea mea zilnică. Susţinerea şi înţelegerea pe care le oferim membrilor echipei în situaţii dificile contribuie la formarea unei echipe unite şi excepţionale”, punctează executivul.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO