Profesii

Business Magazin. Cum încearcă Cristian Gheorghe să câştige teren cu o academie specializată în sports management, sports marketing şi sports business

Autor: Ioana Matei

14.01.2024, 13:45 527

După 17 ani de experienţă în domeniul managementului sportiv, Cristian Gheorghe şi-a propus să aducă şi sportul la catedră. A fondat primul program educaţional specializat în sports management, sports marketing şi sports business din Europa de Est, iar prin aportul său, domeniul în care şi-a construit cariera a devenit obiect de studiu – şi chiar şi manual la ASE.

Piaţa de sports business este dependentă de creşterea PIB şi de puterea de cumpărare în principal, dar îmi doresc să ne mai bucurăm şi de ceva succese sportive. România are un trend ascendent vizibil, a explodat partea de evenimente de running, numărul de influenceri din zona de fitness este impresionant, stadioanele încep să fie pline ca în vremurile bune”, descrie Cristian Gheorghe felul în care vede evoluţia nişei în care a decis să îşi construiască mai întâi cariera, iar ulterior businessul.

După 17 ani de activitate în management sportiv (ca manager al echipei FC Sportul Studenţesc, cât şi country sales manager al companiei de marketing sportiv Sport Evolution Group), el a fondat, în 2015, Sports Business Academy, prima academie educaţională specializată în sports management, sports marketing şi sports business din Europa de Est, în cadrul căreia a lansat şi prima platformă de eLearning din industrie. „Nu ştiam în 2015 că suntem singurii din Europa de Est. Ne doream să ne apropiem de ce se întâmplă în Vest la nivel de date şi strategie, aducând în faţa stakeholderilor locali şi iubitorilor din sport informaţii practice de la profesioniştii din sport”, povesteşte el.

Cristian Gheorghe, fondator,  Sports Business Academy: „Printre lucrurile care ne diferenţiază sunt informaţia fără perdea, lucruri spuse pe bune şi o varietate de proiecte în care toate sporturile stau la aceeaşi masă: de la baschet 3X3 la pescuit sportiv sau golf, pentru că sports business nu este doar fotbal.”


Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO