Profesii

Costea Dumitrescu, partener Ascendis: „Nu suntem un popor de lideri, ci unul de jupâni“

Autor: Luciana Georgescu

13.10.2014, 00:06 1051
România este o ţară de „jupâni“ şi nu una de lideri, iar cei care îşi doresc să ajungă manageri sau lideri în adevăratul sens al cuvântului au nevoie de training şi pregătire, în special pe latura emoţională şi pe cea de dezvoltare a abilităţilor specifice, este de părere Costea Dumitrescu, partener al Ascendis, cea mai mare firmă locală de training.
 
„Nu suntem un popor de lideri, suntem un popor de jupâni. Caracteristica principală a jupânilor este că vor să deţină control asupra resurselor, principalul motiv fiind că nu ştiu altă metodă de a-şi manifesta puterea“, a spus Dumitrescu, care a fost săptămâna trecută invitat la emisiunea online de business ZF Live.
 
El este însă de părere că România este o ţară în care se poate construi, pentru că 70- 80% din populaţie este deschisă către învăţare şi către experimentarea unor lucruri noi, cu atât mai mult cu cât antreprenoriatul a devenit o trăsătură standard, care se regăseşte în profilul oricărui lider.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO