Profesii

eJobs: Cinci români din 10 îşi doresc să fie antreprenori sau freelanceri

eJobs: Cinci români din 10 îşi doresc să fie...

Autor: Dorin Oancea

11.09.2019, 11:21 158

Pentru 48% dintre români cariera ideală înseamnă să fie antreprenori sau freelanceri, în timp ce doar 36% sunt mulţumiţi de statutul de angajat full-time, iar 6,2% dintre respondenţi ar fi fericiţi dacă ar putea lucra doar part-time, arată un studiu eJobs. 

Pe de altă parte, aproape 60% dintre cei care au răspuns cred că este mai greu să fii antreprenor decât angajat.

Întrebaţi care sunt domeniile în care ar alege să-şi deschidă un business, cei mai mulţi au ales Alimentaţie/HoReCa, următoarele opţiuni fiind Vânzări, Agricultură şi Educaţie/Training.

”Statutul de antreprenor păstrează în continuare o aură de miraj pentru o parte din ce în ce mai mare dintre români. Deşi sunt conştienţi că nu este neapărat uşor, ba dimpotrivă, visează ca, la un moment dat, să-şi deschidă propria afacere sau să lucreze ca freelanceri. Iar această dorinţă este generată, în principal, de o nevoie mai mare de libertate şi autonomie. Cu toate acestea, doar 12% dintre participanţii la acest studiu sunt, în prezent, antreprenori sau freelanceri”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO