Profesii

Liberty Galaţi anunţă că a ajuns la un acord cu sindicatele privind creşterea salariilor de bază cu 9,8 % şi acordarea de prime angajaţilor

Liberty Galaţi anunţă că a ajuns la un acord cu...

Autor: Robert Manea

09.12.2022, 17:26 308

Liberty Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, şi sindicatul „Siderurgistul AMG” au dat undă verde Contractului Colectiv de Muncă(CCM) pentru anul 2023, ce vizează creşterea cu 9,8% în medie a venitului brut al tuturor salariaţilor Liberty Galaţi.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2023, salariile angajaţilor Liberty Galaţi vor creşte cu 400 de lei.

În plus, salariaţii vor beneficia în această lună şi de câte o primă de 500 de lei brut.

“Sunt bucuros că am ajuns la un acord în ceea ce priveşte actualul contract colectiv de muncă şi aş dori să mulţumesc sindicatului reprezentativ “Siderurgistul AMG” şi tuturor celor implicaţi în negocieri pentru eforturile depuse şi pentru dialogul eficient în cadrul procesului de negociere. Acum vom continua eforturile de a pregăti compania pentru a obţine un avantaj competitiv odată cu revenirea cererii clienţilor şi pentru a implementa planurile noastre ambiţioase de decarbonizare a platformei industriale.” spune Sandip Biswas, Interim CEO la LIBERTY Primary Steel and Mining.

Liberty Steel Group face parte din Alianţa GFG, un grup global de companii şi investiţii deţinut de Sanjeev Gupta şi familia sa. Alianţa este structurată pe trei piloni industriali - Liberty Steel Group, ALVANCE Aluminium Group şi SIMEC Energy Group. GFG Alliance are 35.000 de angajaţi în 30 de ţări şi venituri de peste 20 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO