Profesii

Mădălin Roşu, preşedintele BAAR şi fostul membru al boardului Omniasig preia funcţia de CEO în cadrul Asirom, înlocuindu-l pe Cristian Ionescu la cârma companiei

Mădălin Roşu, preşedintele BAAR şi fostul membru al...

Autor: Mircea Nica

29.09.2023, 15:59 1725

Mădălin Roşu, preşedintele Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) urmează să îl înlocuiască în funcţia de CEO al companiei de asigurări Asirom, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Asirom. Mădălin Roşu va prelua atribuţiile de CEO al Asirom de la data aprobării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), conform cerinţelor legale.

“Mădălin Roşu este un profesionist cu experienţă vastă în cadrul grupului VIG şi pe piaţa de asigurări din România. Cu o carieră solidă în industrie şi o pasiune pentru excelenţă, suntem încrezători că va continua să conducă Asirom pe un drum al succesului şi să consolideze şi mai mult legăturile noastre, atât local cu asiguraţii, partenerii şi autorităţile, cât şi în cadrul grupului VIG”, au transmis reprezentanţii Asirom.

În acelaşi timp, reprezentanţii Omniasig anunţă încetarea activităţii în cadrul companiei, începând cu luna octombrie 2023, a lui Mădălin Roşu, membru al Directoratului, după 9 ani petrecuţi în echipa Omniasig.

 

Mădălin Roşu este preşedintele BAAR din luna aprilie a anului 2017 şi în acelaşi timp el a fost şi membru în boardul Omniasig, companie de asigurări parte din acelaşi grup austriac precum Asirom, din septembrie 2014 până în prezent. Mădălin Roşu şi-a început cariera în cadrul Interamerican, companie de asigurări din Grecia unde a stat mai bine de patru ani pe un post de coordonator de descpăgubiri şi plăţi, ulterior din 2005 ajungând la Generali România ocupând poziţia de network manager în cadrul departamentului de despăgubiri, iar din anul 2007 până în 2014 a fost director al diviziei de despăgubiri din cadrul Generali, conform informaţiilor de pe platforma LinkedIn.

Cristian Ionescu a stat la conducerea companiei Asirom din anul 2018. Din 2005 până la finalul anului 2017 el a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul Allianz-Ţiriac, în special pe zona financiară. În perioada în care a fost director general adjunct, Cristian Ionescu a fost responsabil şi de departamentul operaţional al Allianz-Ţiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO