Profesii

Mihail Ion, CFO, Raiffeisen Bank: În băncile europene cheltuielile cu IT au crescut cu 80% în ultimii 5 ani. în cazul nostru, am dublat la nivel de an costurile

Deloitte/ZF CFO Summit 2022

Mihail Ion, CFO, Raiffeisen Bank: În băncile europene...

Autor: Răzvan Botea

19.04.2022, 17:22 99

Mihail Ion, CFO al Raiffeisen Bank România, a spus, la CFO Summit 2022 că Raiffeisen a dublat în România cheltuielile cu tehnologia informaţiei în ultimii 5 ani, în vreme ce în sistemul bancar european creşterea cu aceste cheltuieli a fost de 80%.

„În băncile europene cheltuielile cu IT au crescut cu 80%  în ultimii 5 ani. în cazul nostru, cred că am dublat la nivel de an costurile. Cred că investiţiile pe care le-am făcut şi le vom face credem că ne vor avantaja”, a spus el.

Deloitte România, în parteneriat cu Ziarul Financiar, a organizat marţi, 19 aprilie, a treia ediţie a CFO Summit, un eveniment dedicat specialiştilor din departamentele financiare ale companiilor.

Ce a mai spus Mihail Ion la Deloitte CFO Summit 2022:

Aşteptările de achiziţii de servici şi produse în mediul online sunt din ce în ce mai mari. Este un trend important. Noi credem că stăm foarte bine, în măsura în care suntem la înălţimea aşteptărilor clienţilor în materie de bunuri şi servicii în mediul digital şi lucrul de la distanţă. Investim foarte mult în continuare în asta.

Lumea este într-o schimbare destul de rapidă. Putem să vorbim de comportamentul clienţilor, jucători noi în piaţă care lansează o ofertă pur digitală, putem vorbi despre partea de supraveghere şi reglementare, care este într-o dinamică accelerată. Pe cale de consecinţă, trebuie să avem o capacitate de adaptare a companiei mult mai rapidă. Din această perspectivă, zona financiară, pe lângă caracteristica tradiţională de reflectare a imaginii financiare a companiei, trebuie să se orienteze cât mai mult către viitor şi să participe la elaborarea strategiei.

Noi credem că digitalizarea este doar o complementaritate fericită a activităţii pe care o pot avea colegii din bancă şi este doar o cale de a ne exprima mai bine din punct de vedere profesional.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO