Profesii

Pe scurt

Pe scurt
04.10.2009, 23:15 52

Suntem pe locul trei in lume la engleza

Peste 1.500 de romani care au dat testul de limba engleza IELTS(International English Language Testing System) in 2008 s-au clasatpe primele locuri la proba de comunicare scrisa in limba engleza sila cea de intelegere a mesajelor scrise, potrivit British Council.Aceste rezultate ne claseaza pe primele trei locuri in lume, dupagermani si lituanieni. In 2008, peste 1,2 milioane de persoane dinpeste 125 de tari au sustinut examenul IELTS, ce acopera patruabilitati lingvistice: intelegerea mesajelor scrise si orale,exprimarea scrisa si orala. In ceea ce priveste abilitatea de aintelege mesajele scrise in limba engleza, ne-am clasat pe locul aldoilea, dupa germani, obtinand un scor de 7,08 puncte, pe o scalade la 1 la 9. In ceea ce priveste exprimarea scrisa in limbaengleza, romanii s-au clasat pe locul al treilea, dupa germani siafricani, cu un scor mediu de 6,39 puncte. Fata de anul 2007,numarul romanilor care dau acest test a crescut cu circa 50%,conform reprezentantilor de la British Council. Examenul IELTS esteunul de cultura generala, fiind creat pe doua directii: IELTSAcademic, destinat studentilor care vor sa-si continue studiile instrainatate si IELTS General Training, destinat emigrantilor."Numarul in continua crestere al celor care dau testul IELTS estemotivat de beneficiul practic al acestuia. Succesul obtinut deromani la testele de anul trecut ilustreaza faptul ca multi romanialeg engleza ca principala limba internationala care ii poate ajutain multe situatii", a precizat Roxana Marinescu, IELTS ExaminerTrainer pentru Romania. IELTS este administrat in comun in treiinstitutii: British Council, IDP-IELTS Australia si UniversitateaCambridge ESOL Examinations.

Unde vor romanii sa lucreze

Mai bine de jumatate din cititorii ZF care au raspuns laintrebarea: "Ce oras considerati ca va ofera cele mai multeoportunitati pentru a lucra?", in cadrul unui sondaj derulat pewww.zf.ro, au fost de parere ca Bucurestiul este in prezent orasulcare ofera cele mai multe oportunitati de cariera. Pe locul doi intopul preferintelor se afla Clujul, urmat de Timisoara. ZF arealizat pentru al doilea an consecutiv un clasament al celor maibune orase in care sa lucrezi in timp de criza, Bucurestiul, Clujulsi Timisoara ramanand si in acest an in topul preferintelorexecutivilor, recruiterilor, ale oamenilor de afaceri si aleabsolventilor de MBA. Motivul? Ofera cele mai multe oportunitati decariera si cele mai mari salarii. Deloc de neglijat, marile orasesunt si printre singurele in care inca se mai fac angajari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO