Profesii

PwC: Aproape o treime dintre angajaţii care au renunţat voluntar la job în 2019 aveau mai puţin de un an vechime în companie, iar 60% dintre ei aparţin generaţiei Z

PwC: Aproape o treime dintre angajaţii care au renunţat...

Autor: Roxana Rosu

16.12.2019, 10:38 471

Aproape o treime dintre angajaţii care au renunţat voluntar la job în 2019 aveau mai puţin de un an vechime în compania respectivă (32%), pondere mai mare cu 7,3 puncte procentuale faţă de nivelul din 2017, în condiţiile în care rata medie petrecută de angajaţi într-o firmă este de 4 ani în România, arată un studiu realizat de PwC.

Circa 60% dintre cei care au plecat voluntar aparţin generaţiei Z (născuţi după anul 1995), iar cei mai statornici sunt angajaţii din generaţia Y sau Millenials (născuţi între 1977–1994), care de altfel reprezintă majoritatea personalului (peste 60%) din cadrul companiilor analizate.

”Competiţia între angajatori a devenit foarte puternică, în ultimii ani, din cauza deficitului forţei de muncă. Ca urmare, atât salariile, cât şi pachetele de beneficii sau mediul de lucru au devenit mai atractive la nivelul întregii pieţe, pe măsură ce companiile au îmbunătăţit ofertele de angajare şi au făcut investiţii în programe de training şi dezvoltare. Reversul este că această concurenţă a amplificat fluctuaţia angajaţilor şi, implicit, costurile de angajare. Vestea bună este că, în ansamblu, rentabilitatea capitalului uman, indicatorul de productivitate, a crescut cu aproximativ 10% în rândul companiilor participante”, spune Ionuţ Simion, Country Managing Partner, PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO