Profesii

Un profesor debutant la ASE câştigă între 500 şi 600 de euro net pe lună

Tănase Stamule, prodecanul Facultăţii de Administrarea Afacerilor

Tănase Stamule, prodecanul Facultăţii de Administrarea Afacerilor

Autor: Mihaela Pascari

28.07.2017, 00:04 933

Numărul profesorilor universitari este însă într-o continuă scădere din 2005, anul în care erau peste 31.000 de profesori universitari.

Un profesor debutant la Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) câştigă între 500 şi 600 de euro net pe lună, la care se adaugă bonuri de masă şi alte beneficii nonfinanciare, a spus Tănase Stamule, prodecanul facultăţii de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ) din cadrul ASE. Astfel, dascălii celei mai mari universităţi economice din ţară câştigă la începutul carierei un salariu echivalent cu salariul mediu pe economie.

„Un profesor proactiv are mereu şi alte proiecte de consultanţă sau cercetare, iar dacă se implică, câştigă suplimentar. Pe lângă venitul salarial, cadrele didactice din cadrul ASE au flexibilitate şi sunt conectaţi mereu cu noile generaţii şi tendinţe”, spune Tănase Stamule. Prodecanul menţionează că unii profesori din cadrul ASE sunt angajaţi şi în companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro