Profesii

Video ZF Live. Director HR, Wipro: Talentele şi numărul de absolvenţi sunt limitate; e nevoie de creativitate ca să păstrezi angajaţii

Autor: Roxana Rosu

21.07.2015, 00:06 744
Fluctuaţia de personal pe zona de BPO (business process outsourcing) este în linie cu piaţa muncii, de circa 24%, existând domenii cu o rată mult mai mare, precum retailul, dar chiar şi aşa companiile din domeniu trebuie să dea dovadă de creativitate în retenţia angajaţilor, în condiţiile în care priorităţile lor s-au schimbat în ultimii ani, a spus la ZF Live Roxana Teşiu, director HR pe Europa la divizia de BPO a furnizorului de servicii de outsourcing Wipro Technologies.
 
„Piaţa e limitată, talentele sunt limitate, numărul de absol­venţi e limitat. Există pericolul de a rula o forţă de muncă stabilă care doar se mişcă de la un an­ga­ja­tor la altul. Oportunităţile sunt date de capacitatea de a reţine oa­me­nii. E nevoie de multă crea­tivitate. Să înţelegi generaţia cu care lucrezi, să fii empatic cu angajaţii, să le înţelegi nevoile“.
 
Roxana Teşiu a explicat că în urmă cu 3-4 ani pentru angajaţii de 25-26 ani erau extrem de importante cariera şi felul în care pot avansa în interiorul companiei. Acum a devenit importantă stabilitatea, măsura în care îşi pot construi un viitor, inclusiv o viaţă de familie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO