Proprietăţi

Cat costa cel mai ieftin apartament de vanzare in zece proiecte din Bucuresti

Cat costa cel mai ieftin apartament de vanzare in zece proiecte din Bucuresti

Preturile din ansamblul rezidential Romfelt Plaza sunt mai mici cu 10% in cazul achizitiei locuintelor cu banii jos. O garsoniera costa cel putin 65.000 de euro Cea mai ieftina locuinta din ansamblul Metropolis Residence costa 85.000 de euro Foti: Silviu Matei

15.07.2009, 10:52 830

Garsoniera de 39.500 de euro cu TVA inclusa in Prelungirea Ghencea sau studio de 60.000 de euro in zona Theodor Pallady sunt printre putinele oferte ale dezvoltatorilor de locuinte noi care pot fi cumparate cu o finantare de 95% prin programul „Prima casa", arata o analiza asupra ofertelor din zece proiecte de pe piata Capitalei, cu un numar total de peste 6.000 de locuinte.
In limita a 60.000 de euro mai poate fi cumparata si o garsoniera in ansamblul Rasarit de Soare, aflat in constructie in vecinatatea magazinului Auchan din Titan, precum si o garsoniera de 49 de metri patrati cu loc de parcare inclus in ansamblul rezidential Greenfield din zona Baneasa.
„Aproximativ 80% din tranzactii se fac in jurul valorii de 60.000 de euro. In rest, nu se vinde mai nimic", spunea recent un agent imobiliar de pe piata.
Intro serie de proiecte precum Ten Blocks din Militari sau Cosmopolis din Stefanesti, desi preturile pe metru patrat ale locuintelor sunt relativ ieftine (1.0001.150 de euro/metrul patrat), cele mai ieftine apartamente au preturi peste nivelul de 70.000 de euro.
Cea mai ieftina locuinta din Cosmopolis este un apartament cu doua camere si o suprafata de 66 de metri patrati, al carui pret este de 76.000 de euro, in timp ce in ansamblul Ten Blocks, dezvoltat de ComNord in Militari, un apartament cu doua camere de 90 de metri patrati si loc de parcare inclus costa 89.000 de euro.
„Am avut si zece garsoniere in proiect, care erau mai ieftine, dar leam vandut. Si noi avem printre clienti persoane care vor sa cumpere prin programul „Prima casa", dar vin cu diferenta dintro alta parte vand un teren, o alta locuinta", a declarat Andra Turtoi, reprezentant de vanzari al proiectului cu 430 de apartamente.
In acelasi timp, cea mai ieftina locuinta din ansamblul Metropolis Residence din zona Pietei Chibrit este o garsoniera de 58 de metri patrati, cu terasa de 16 metri patrati si un pret de 85.000 de euro, dupa ce dezvoltatorii au avut in urma cu cateva luni un pret promotional de 999 euro/metrul patrat.
„Am readus preturile la nivelul initial", explica omul de afaceri George Padure, unul dintre investitorii in acest proiect.
In acelasi timp, pretul celei mai ieftine locuinte poate diferi si in functie de metoda de plata.
„Garsonierele cu o suprafata construita de 60,6 metri patrati costa 72.000 de euro fara TVA, in cazul unei achizitii cu un avans de 25% si restul de bani la finalizare, in timp ce la cumpararea cu banii jos aceeasi locuinta costa circa 65.000 de euro, aplicand un discount de 10%", explica Rodica Ciachiris, director de vanzari al ansamblului Romfelt Plaza.

Unul dintre dezvoltatorii care a reactionat rapid la programul „Prima casa" este firma controlata de omul de afaceri Ion Avram Can Serv, care pentru 63.500 de euro cu TVA inclusa vinde in ansamblul rezidential Primavara Ghencea apartamente cu doua camere si o suprafata totala (care include spatiile comune) de 75 de metri patrati.
Acest gen de apartamente se gasesc la etajele 4, 6, 7, 8, 13 si 14 ale complexului si se vand complet finisate, cu gresie, faianta, parchet laminat, echi­pamente sanitare sau interfon.
In acelasi timp, in partea opusa a Capitalei, unde a fost dezvoltat ansamblul rezidential Pallady Residence format din 134 de apartamente, dezvoltatorul Gigant Construct mai are spre vanzare opt studiouri cu o suprafata construita de 54 de metri patrati si un pret de 60.000 de euro cu TVA inclusa.
„Vanzarile merg mult mai bine in aceasta perioada. Chiar astazi (luni n.r.) am semnat contractele pentru patru apartamente trei studiouri si un apartament cu doua camere. Mai avem in total 17 apartamente in acest proiect, din care opt studiouri", a declarat Corneliu Serban, directorul general al firmei Gigant Construct.
In proiectele care se adreseaza cumparatorilor cu venituri peste medie preturile sunt ceva mai mari. Astfel, cea mai ieftina locuinta din ansamblul Residenz din Chitila este un apar­tament cu doua camere cu loc de parcare si boxa incluse, al carui pret este de 87.000 de euro, fara TVA. In acelasi timp, in turnurile din ansamblul rezidential Asmita cel mai ieftin apartament are doua camere si un pret de 137.000 de euro fara TVA.
In ciuda faptului ca in cele doua proiecte mai sunt disponibile 500 de apartamente aflate intrun stadiu avansat de constructie, dezvoltatorii nu intentioneaza sa opereze noi reduceri de preturi.

AFACERI DE LA ZERO