Proprietăţi

Cumparatorii merg la targuri imobiliare doar cu consultanti

28.05.2007, 16:39 19

Maturizarea pietei de materiale de constructii si aparitia a tot mai multe produse noi i-a determinat pe romani sa-si angajeze personal specializat, precum un arhitect, un tehnician sau un inginer, pentru a alege viitoarele materiale de constructii pentru locuinta proprie, potrivit firmelor de constructii prezente la targul de constructii Expo Construct Ambient, derulat in perioada 23-27 mai.
"Deja sunt tot mai multi romani care vin (la targuri - n.red.) impreuna cu un specialist, fie el arhitect, tehnician sau inginer, pentru a cauta un anumit produs sau sistem", spune Alberto Palombi, marketing manager al companiei de distributie Menatwork Est Prefabricate.
"Ne-au vizitat persoane venite din provincie impreuna cu arhitectul personal pentru a face comenzi de placi ceramice portelanate. Spre deosebire de anii trecuti, tot mai multi vizitatori au un scop precis cand vin la un targ specializat de constructii", spune si Marin Sirbu, reprezentantul producatorului spaniol de placi ceremice Apavisa.
Targul Construct Expo a fost impartit anul acesta in trei evenimente specializate Construct Expo Utilaje, Construct Expo Antreprenor si Construct Expo Ambient, decizie care a derutat vizitatorii. "Ideea de a imparti targul Construct Expo in specializari a fost buna, insa acest lucru trebuie promovat mai mult, pentru ca in prezent vizitatorii sunt derutati", a spus Alberto Palombi.

Casa mai ieftina decat o garsoniera
La targul Expo Construct Ambient a fost expusa o casa de 112 metri patrati, realizata din panouri termoizolante si structura din profile de otel, care a fost vanduta cu 26.000 de euro, fara finisaje si fundatie. Pretul final al casei, care cuprinde finisajele si costurile realizarii fundatiei, ar putea ajunge la circa 45.000 de euro, sub costul unei garsoniere confort II din Capitala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO