Proprietăţi

Febra imobiliara cuprinde si provincia

Febra imobiliara cuprinde si provincia

Centrul comercial Trident Plaza, dezvoltat de RED la Constanta, implica o investitie de peste 100 mil. euro

13.02.2007, 19:37 27

Compania de dezvoltare imobiliara RED Management Capital (RED) ar putea demara constructia unui proiect imobiliar de mari dimensiuni in Baia Mare. Astfel, dezvoltatorul a depus cea mai mare oferta pentru preluarea fabricii de textile Maratex si a terenului de circa 10.000 de metri patrati pe care se afla aceasta. Oferta celor de la RED s-a ridicat la 55,1 mil. lei (15 mil. euro).
"Am depus cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere financiar, dar se asteapta verificarea documentelor si expirarea perioadei de depunere a contestatiei, pana a fi desemnat castigatorul. Nu avem planuri clare privind dezvoltarea dar cu siguranta va fi un proiect mixt, stabilit in urma unui studiu", a declarat pentru ZF Teodor Pop, reprezentantul RED Management Capital.
Reprezentantii companiei de dezvoltare imobiliara nu au stabilit inca un plan de investitii pentru aceasta locatie, dar estimeaza ca anul viitor ar putea incepe lucrarile la acest proiect, in functie si de aprobarile de constructie pe care le vor obtine.
Fabrica Maratex, aflata in apropierea garii din Baia Mare, a fost scoasa la licitatie de catre actionari, compania fiind declarata insolventa din cauza datoriilor care, la nivelul anului 2005, se ridicau la 42 de milioane de lei (11,5 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.
Actionarul majoritar al companiei este omul de afaceri german Heinrich Arnold Neisse, care detine 74,4% din actiunile societatii, in timp ce principalul actionar minoritar este S.I.F. Moldova, care detine 21,6%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.
RED a anuntat pentru urmatorii ani proiecte cu o valoare cumulata de peste 300 mil. euro, in atentia dezvoltatorilor fiind si orasele Arad si Iasi, unde compania detine mai multe terenuri, potrivit ultimelor informatii disponibile.
Primul proiect demarat de RED, centrul comercial Trident Plaza, va fi dezvoltat in Constanta, afacerea fiind estimata la peste 100 milioane de euro.
Febra imobiliara a cuprins si imprejurimile Sibiului, in localitatea Selimbar compania OM Real Investments urmand sa dezvolte un ansamblu rezidential format din 56 de vile.
Valoarea proiectului, care se va intinde pe 4,5 hectare, este estimata la 9 mil. euro, dezvoltatorii tintind persoanele cu venituri ridicate, costurile de constructie a locuintelor pornind de la 130.000 de euro. Vilele sunt de asemenea livrate cu un lot de teren cuprins intre 505 si 1.200 de metri patrati.
Pe de alta parte, si in interiorul Sibiului vor fi construite locuinte noi, dupa ce compania Balanta a anuntat ca va investi circa 20 mil. euro pentru construirea a trei blocuri de locuinte in curtea fabricii.
Astfel, compania a carei activitate este de productie a aparatelor de masura, isi va largi domeniul de activitate, pe fondul unei cereri crescute de locuinte in Sibiu.

Immoeast va investi pana la 70 mil. euro intr-un centru logistic, langa Bucuresti
Fondul austriac de investitii Immoeast va realiza un centru logistic cu o suprafata de 100.000 mp, in apropiere de Bucuresti, dupa ce a achizitionat firma romaneasca Logistic Contractor, dezvoltatorul proiectului, valoarea investitiei fiind de 60-70 mil. euro. Immoeast a achizitionat firma romaneasca de la familia Precup, care a inceput dezvoltarea unui parc logistic, pe soseaua de Centura, prin intermediul Logistic Contractor. Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, familia Precup va incasa de la fondul austriac, intr-o prima etapa, 8,5 milioane de euro, valoarea totala a tranzactiei urmand sa fie stabilita la finalizarea negocierilor.

Peste 700 de locuinte in Capitala
Compania B.R.C. Business Group va dezvolta in cartierul Titan un ansamblu rezidential care va cuprinde 210 apartamente, finalizarea proiectului fiind estimata pentru sfarsitul anului 2008. Ansamblul va cuprinde garsoniere si apartamente cu 2, 3 si 4 camere, iar potrivit companiei de consultanta imobiliara Regatta, 20% dintre locuintele din Citadella Titan, numele proiectului, au fost deja rezervate. Valoarea estimativa a proiectului este de 20 mil. euro. Totodata, reprezentantii dezvoltatorului elen Panhol Developments au anuntat dezvoltarea unui proiect de 500 de locuinte in zona Cernica, in urma unei investitii de 30 mil. euro. O investitie de aceeasi valoare va implica si constructia unui parc logistic in sudul Bucurestiului, care va ridica investitiile companiei elene la 60 mil. euro pe piata locala, potrivit reprezentantilor firmei, citati de Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO