Proprietăţi

GTC confirmă că a bătut palma cu George Copos pentru un turn de 24 de etaje în Bucureşti

GTC confirmă că a bătut palma cu Copos pentru un turn de 24 de etaje, de peste 60 mil. euro în Bucureşti

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

05.06.2011, 14:24 902

Globe Trade Center (GTC) anunţăasocierea cu Ana Group, deţinut de omul de afaceri George Copos, învederea dezvoltării unui turn de birouri în Bucureşti, cu osuprafaţă de circa 30.000 de metri pătraţi şi a cărei finalizareeste stabilită pentru începutul anului 2013.

"GTC începe dezvoltarea unei noiclădiri de biroruri într-o zonă centrală din Bucureşti. Clădirea,denumită Ana Tower, va fi amplasată în apropierea complexului CityGate dezvoltat de GTC (din piaţa Presei Libere, n.r.). Proiectuleste un parteneriat 50-50% între GTC România şi Ana Group, iar GTCva conduce proiectul din partea joint-venture-ului", se aratăîntr-un comunicat al GTC.

Ana Tower va avea circa 30.000 demetri pătraţi, structuraţi în 24 de etaje. Imobilul este al cinceaproiect de birouri dezvoltat de GTC în Bucureşti, după EuropeHouse, America House, City Gate South şi City GateNorth.

"Suntem încrezători că Ana Towerva beneficia de o cerere puternică din partea companiilorinteresate să închirieze spaţii de birouri. Planificăm să începemconstrucţia în acest an şi să o finalizăm la începutul anului2013", a declarat, în comunicat, Shimon Galon, directorul GTCRomânia.

Omul de afaceri George Copos adeclarat în luna aprilie, agenţiei MEDIAFAX, că lucrările deconstrucţie la imobilul de birouri, din apropierea hotelului CrownePlaza vor începe în 3-6 luni, menţionând că investiţia se ridică lacirca 70 de milioane de euro.

Copos deţine un teren de 3.500 demetri pătraţi lângă hotelul Crowne Plaza, controlat tot de omul deafaceri, unde a anunţat încă din anul 2008 că vrea să dezvolte unturn de birouri. Din cauza crizei financiare, construcţia acestuiaa fost amânată, la fel ca şi alte proiecte imobiliare omul deafaceri pe care le-a anunţat.

Ziarul Financiar a scris anterior,citând surse din piaţa imobiliară, că omul de afaceri s-a asociatpentru construcţia imobilului cu devoltatorul GTC.

La acea vreme, cele două părţinici nu au infirmat, nici nu au confirmat informaţia.

Copos, proprietarul grupului AnaHolding şi al echipei de fotbal Rapid Bucureşti, deţine mai multehoteluri din România, având în portofoliu unităţile Hilton şiCrowne Plaza din Bucureşti, Europa şi Astoria din Eforie Nord şimai multe unităţi în Poiana Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO