Proprietăţi

Insule de vanzare in Fiji sau Caraibe de la 350.000 de euro

Insule de vanzare in Fiji sau Caraibe de la 350.000 de euro

Cele mai scumpe proprietati disponibile se afla in zona Bora Bora

18.12.2007, 18:33 1521

Compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker promoveaza spre vanzare un portofoliu de insule exotice cu preturi cuprinse intre 342.000 de euro si 27 de milioane de euro.
In urma unor investitii pornind de la 100.000 de euro, pe aceste insule poate fi contruita o casa cu doua dormitoare.
"Pentru o insula nedezvoltata, se poate construi o casa cu doua dormitoare si toate utilitatile necesare instalate cu o investitie aditionala cuprinsa intre 102.000 si 136.000 de euro", au declarat oficialii firmei.
Cele mai scumpe proprietati disponibile se afla in zona Bora Bora, insula Motu Tane avand un pret de 27 de milioane de euro, in timp ce insula Blue Lagoon din Fiji costa 25 de milioane de euro.
Pe de alta parte, printre cele mai ieftine insule consultantii enumera Pearl Lagoon Island, din zona Pacificului de Sud, disponibila pentru 340.000 de euro, sau Blue Hole Caye din Caraibe (442.000 de euro).
Potrivit Coldwell Banker, firma a intermediat in acest an o tranzactie prin care un om de afaceri local a cumparat un teren de 1.000 de metri patrati pe insula St. Marteen, din zona Caraibe.
"Promovam insule in America de Nord, Caraibe, America de Sud, Europa, Asia si Pacificul de Sud cu preturi incepand de la cateva sute de mii de euro pana la 27 de milioane de euro", a declarat Violeta Cernica, project manager al companiei.
Terenurile de pe insule sunt cumparate atat pentru uz propriu, cat si cu scop investitional, rata de recuperare a investitiei putand ajunge in Belize sau Bahamas la 100% intr-un an. La cumpararea unei insule este necesara urmarirea unor elemente precum localizarea, clima, accesibilitatea, dar si factori legati de existenta unei minime infrastructuri sau cai de comunicatii, precum si situatia dreptului de proprietate pe acel teritoriu.
Coldwell Banker Affiliates of Romania este activa pe piata locala de la inceputul acestui an, avand in prezent sase birouri - trei in Bucuresti si cate unul la Ploiesti, Brasov si Campulung Muscel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO