Proprietăţi

NEPI a cumpărat City Business Centre Timişoara, cel mai mare complex de birouri de clasă A din afara Bucureştiului

NEPI a cumpărat complexul de birouri City Business Centre Timişoara

Autor: Emil Popescu - Mediafax

02.02.2012, 09:42 1537

Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a cumpărat complexul de birouri City Business Centre Timişoara, dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Şandor, tranzacţie anunţată în noiembrie de MEDIAFAX, când surse din piaţa imobiliară estimau acordul la 40 mil.euro.

"Pachetul majoritar de acţiuni al ModaTim Investment SA şi ModaTim Properties SA, cunoscute pentru dezvoltarea proiectului City Business Centre Timişoara, este preluat de NEPI. Ovidiu Şandor, iniţiatorul investiţiei din centrul Timişoarei, va continua să asigure, până în 2015, administrarea întregului proiect şi se va ocupa de dezvoltarea corpurilor D şi E care urmează a fi livrate în următorii doi ani", se arată într-un comunicat al ModaTim.

City Business Centre este cel mai mare complex de birouri de clasă A din afara Bucureştiului.

"Datorită valorii tranzacţiei şi locaţiei (în provincie), tranzacţia reprezintă un record pentru piaţa de investiţii din România: nu a mai fost tranzacţionat niciun alt centru de afaceri de asemenea dimensiuni pe piaţa birourilor în afara Bucureştiului", se arată într-un comunicat al Jones Lang LaSalle, consultantul lui Şandor şi al partenerilor acestuia.

Până în prezent au fost construite în cadrul complexului trei clădiri, cu o suprafaţă totală de 25.000 mp închiriabili şi o rată de ocupare de peste 90%. Celelalte două imobile vor fi finalizate în 2012 şi 2013,a stfel încât suprafaţa totală închiriabilă a proiectului va ajunge la peste 43.000 mp.

Printre actualii chiriaşi se numără IBM, PwC, Vodafone, Alcatel-Lucent, Wipro Technologies, BCR, Deloitte şi Microsoft.

În luna noiembrie MEDIAFAX a relatat că New Europe Property Investments negociază achiziţia City Business Centre şi că surse din piaţa imobiliară estimează că tranzacţia ar putea ajunge la 40 milioane euro.

Părţile nu au comunicat valoarea tranzacţiei.

Investiţia pentru întregul proiect se situează la circa 50 de milioane de euro, pentru fiecare din clădiri fiind alocate aproximativ 10 milioane de euro.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Portofoliul acestuia cuprinde proprietăţi de tip retail, birouri şi proprietăţi industriale în România şi Germania. În România principale active sunt parcul comercial European Retail Park din Brăila şi proiectul de birouri Floreasca Business Park din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO