Proprietăţi

Trei ani de când în Bucureşti nu a mai fost deschis niciun mall. Ce urmează?

Trei ani de când în Bucureşti nu a mai fost deschis...

Autor: Cristi Moga

03.03.2013, 18:58 1942

Proiectul Sun Plaza din Piaţa Sudului, Berceni, a fost ultimul mall propriu-zis deschis în Bucureşti în urmă cu mai bine de trei ani, în februarie 2010, după care temperarea consumului a tăiat elanul dezvoltatorilor de centre comerciale.

În aceşti ani în Capitală au fost deschise doar hipermarketuri cu galerii comerciale de mici dimensiuni, dar în 2013 va fi dat în folosinţă proiectul Promenada din zona Floreasca, dezvoltat de compania austriacă Raiffeisen Evolution.

La exterior, proiectul a cărui inaugurare este programată pentru toamna acestui an arată aproape finalizat, lucru care reiese şi din pozele realizate în această săptămână pe şantierul coordonat de firma austriacă de construcţii Strabag.

Din interior sunt deocamdată informaţii doar cu privire la viitorii chiriaşi, printre care se numără Billa, Flanco, C&A, H&M, Inditex sau Peek & Cloppenburg, în timp ce la etajul 2 va fi amenajată o zonă cu restaurante, un centru de fitness şi o sală de bowling, potrivit informaţiilor ZF.

Dezvoltatorii mizează în primul rând pe atragerea celor aproximativ 20.000 de angajaţi care vor lucra în clădirile de birouri din zonă, dar şi pe rezidenţii unor cartiere precum Pipera, Floreasca, Dorobanţi, Primăverii sau Nordului – Herăstrău, care în prezent îşi “cheltuie banii” în proiectul Băneasa sau în comerţul stradal de lux.

Promenada va avea o suprafaţă închiriabilă de circa 35.000 de metri pătraţi, jumătate comparativ cu Băneasa, astfel că proiectul lui Gabriel Popoviciu va continua să domine zona de nord a Capitalei datorită unei oferte mai largi de magazine. Cu toate acestea, în timpul săptămânii, în special, Promenada va avea propriii clienţi pentru care un drum până în Băneasa era considerat prea lung.

Pe harta Capitalei sunt o serie importantă de terenuri pe care a fost prevăzută dezvoltarea unor noi malluri, dar în prezent niciun astfel de proiect nu este în construcţie. În aceste condiţii, după finalizarea Promenada probabil vor mai trece doi sau trei ani până la deschiderea vreunui alt mall în Bucureşti.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO