Special

Aniversare ZF 25 de ani. Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar

Aniversare ZF 25 de ani. Cristian Hostiuc, directorul...
20.11.2023, 00:06 83

Ziarul Financiar a pornit cu o speranţă foarte mare. În 1998, nu ştiam ai cui suntem. Pierduserăm NATO, Uniunea Europeană, nu eram în primul val, minerii erau în stradă, puterea politică era în disoluţie, toată lumea era împotriva lui Emil Constantinescu, Vadim Tudor era pe cai, iar ZF voia să scrie despre business, însă cei din business fugeau de presă.

Ziarul Financiar a fost cu un pas înaintea vremurilor. Cred că a fost un foarte mare avantaj. Cu spatele la zid, în 2001, am tăiat paginile de social şi de politic, am schimbat retorica ziarului şi am trecut eminamente la un ziar de business. Am făcut un efort extraordinar de a găsi ştiri de business într-o piaţă în care nu prea era business la vremea respectivă. 

Ziarul Financiar a introdus două cuvinte-cheie – antreprenor, care înseamnă mult mai mult decât bişniţar sau patron, şi CEO, un cuvânt englezesc care înseamnă directorul general. Acum, lumea vorbeşte la pozitiv despre antreprenori, patroni, deşi înainte aceste cuvinte aveau o conotaţie negativă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO