Special

EcoNews ZF

EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.06.2022, 00:00 45

5% dintre români sunt îngrijoraţi de efectele negative ale emisiilor de carbon, iar peste jumătate dintre specialiştii care lucrează în domeniul construcţiilor (53%) declară că sunt preocupaţi de emisiile de carbon din această arie de activitate, arată un studiu realizat de Reveal Marketing Research.

Unu din doi europeni declară că a reciclat mai mult şi şi-a redus deşeurile în ultimii trei ani, italienii, polonezii, danezii şi românii situându-se în fruntea clasamentului, potrivit unui studiu L’Observatoire Cetelem, parte din grupul BNP Paribas. De asemenea, 70% dintre europeni sunt dispuşi să plătească mai mult pentru branduri şi produse mai responsabile, românii fiind cei mai categorici (84%), arată acelaşi studiu.

Organizaţia Ecotic, care se ocupă cu managementul integrat al deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice, organizează, alături de Iniţiativa Civică Bucureştii Noi, o campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (inclusiv becuri şi neoane) şi de baterii/acumulatori uzaţi în sectorul 1 al Capitalei. Campania are loc în perioada 14-30 iunie 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO