Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Bătaie pe locurile din facultăţile Universităţii din Bucureşti: sunt mai mult de şapte candidaţi pe loc bugetat pentru programele de licenţă

Cea mai mare concurenţă, conform datelor parţiale, este la specializarea psihologie – ştiinţe cognitive de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, cu aproape 37 de candidaţi pe loc bugetat

Cea mai mare concurenţă, conform datelor parţiale, este la specializarea psihologie – ştiinţe cognitive de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, cu aproape 37 de candidaţi pe loc bugetat

Autor: Ramona Cornea

24.07.2023, 10:00 5799

Ultimele date disponibile arată că au fost înregistrate 43.921 de înscrieri în sesiunea de vară 2023, în creştere cu mai mult de 42% faţă de sesiunea de vară a admiterii 2022 şi cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 14 ani.

Un număr de 43.921 de înscrieri au fost înregistrate în sesiunea de vară 2023 pentru admiterea la Universitatea din Bucureşti (UB), arată datele parţiale de miercuri, 19 iulie 2023, transmise de universitate.

Numărul de înscrieri este cel mai mare din ultimii 14 ani şi este în creştere cu 42,11% faţă de sesiunea de vară a admiterii 2022, când au fost înregistrate 30.906 înscrieri. Concurenţa la nivelul Universităţii din Bucureşti în această sesiune de admitere este de 7,15 înscrieri pe loc bugetat pentru programele de licenţă.

Cea mai mare concurenţă, conform datelor parţiale, este la specializarea psihologie – ştiinţe cognitive de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, cu aproape 37 de candidaţi pe loc bugetat, la specializarea psihologie de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, cu circa 19 candidaţi pe loc bugetat, la specializarea spaniolă de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine cu aproape 19 candidaţi pe loc bugetat, la specializarea tehnologia informaţiei de la Facultatea de Matematică şi Informatică (18,41 candidaţi / loc bugetat) şi la specializarea biochimie tehnologică de la Facultatea de Chimie (17,1 candidaţi / loc bugetat).

La mai multe facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti înscrierile continuă şi în zilele următoare. La Facultatea de Administraţie şi Afaceri, înscrierile se desfăşoară până pe 24 iulie 2023 la programele de masterat, iar la Facultatea de Filosofie până pe 23 iulie 2023, atât pentru programele de licenţă, cât şi pentru cele de masterat. Facultatea de Geologie şi Geofizică încheie perioada de înscriere pentru admiterea de vară la programele de licenţă şi masterat pe 22 iulie 2023, iar Facultatea Ştiinţe Politice şi Facultatea de Teologie Baptistă încheie sesiunea de vară a admiterii pe 20 iulie 2023.

Reprezentanţii Universităţii din Bucureşti susţin că absolvenţii facultăţilor din cadrul universităţii lor au cele mai mari salarii din România comparativ cu absolvenţii celorlalte universităţi comprehensive româneşti, la cinci ani de la absolvirea studiilor, cu un salariu mediu de aproximativ 5.600 de lei, citând cele mai recente date corelate între REVISAL şi RMU. Mai mult decât atât, ei susţin că, în domenii precum informatică sau drept, salariile medii obţinute de absolvenţii Universităţii din Bucureşti se ridică la 17.692 de lei şi, respectiv, 7.400 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO