Special

Franţa este al şaselea cel mai mare investitor din România, cu investiţii de 2,48 mld. euro până la finalul lunii mai a acestui an

La multi ani, Franţa!

Franţa este al şaselea cel mai mare investitor din...

Autor: Ramona Cornea, Bogdan Cojocaru

14.07.2023, 00:06 1299

♦ În 2022, valoarea investiţiilor franceze în România a fost de 9,7mld. euro, adică aproape 10% din nivelul total de investiţii străine directe, după cum spun reprezentanţii CCIFER, camera de comerţ şi industrie franceză în România ♦ Numărul companiilor cu participaţie franceză a depăşit 10.500 în luna mai din 2023.

Franţa ocupă locul şase în clasamentul celor mai mari investitori străini din România, după cum arată datele de la Registrul Comerţului. Astfel, până la finalul lunii mai din 2023, capitalul social subscris de investitorii francezi pe piaţa locală a ajuns la peste 2,48 mld. euro. Numărul companiilor cu participaţie franceză de pe piaţa locală a depăşit 10.500 în luna mai a acestui an.

Anul trecut, valoarea investiţiilor franceze în România a fost de 9,7 miliarde de euro, adică aproape 10% din nivelul total de investiţii străine directe, afirmă reprezentanţii CCIFER, camera de comerţ şi industrie franceză în România.

În plus, reprezentanţii oamenilor de afaceri francezi din România spun că schimburile comerciale dintre cele două ţări au crescut cu peste 26,4%, până la 277,4 miliarde de euro în 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO