Special

Gala ZF 25 de ani. Ce premii am acordat şi către cine

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.11.2023, 00:07 570

Premiul ZF 25 de ani pentru dragostea de România şi pentru brandul Dacia şi susţinerea în economie

Fiicele lui Constantin Stroe, fost director Dacia

Sorina Stroe

Este o mare onoare să vedem că tatăl nostru încă rămâne viu în amintiri. Tatăl meu a fost modelul meu, eroul meu, omul care nu ştia niciodată să zică că nu se poate. A fost un om vizionar, cel mai vizionar om pe care am avut ocazia să-l cunosc. Mulţumim şi la mulţi ani!

Mădălina Văidescu

Mulţumim Ziarului Financiar pentru că nu l-a uitat pe tata. Acesta obişnuia să zică că are trei fete: Sorina, Mădălina şi Dacia. Suntem mândre că am avut ocazia să avem aşa un părinte, un suflet uriaş. Brandul Dacia i-a adus gloria, peste tot unde am fost în lume am văzut un Duster, un Sandero.

 

Premiul ZF 25 de ani pentru susţinerea dezvoltării tehnologice şi inovaţie - Vodafone

Alexandra Olaru, director legal & external Affairs, Vodafone:

Într-o perioadă în care glorificăm despărţirile, azi vorbim despre parteneriate. Să avem de 25 de ani un partener care are o reputaţie neştirbită, mi se pare o onoare. Mă bucur să pot spune cu responsabilitate că există un lucru cu care companiile străine au venit şi au rămas în România, cu standardele lor etice.

 

Premiul ZF 25 de ani pentru viziune şi antreprenoriat în sănătate

Doris Andronescu, Sanador:

Eu am fost cu ideea şi eu mi-am dorit acest lucru, fiind medic, însă fără soţului meu (Florin Andronescu, foto sus) nu ar fi fost nimic posibil. Deşi sunt 22 de ani, s-a dezvoltat foarte repede Sanador, pentru că am ajuns foarte departe. Fără aportul soţului meu cu experienţa lui din business eu eram un simplu medic în spital.

 

Premiul ZF 25 de ani pentru susţinerea dezvoltării tehnologice şi inovaţie - Orange Romania

Veronica Dogaru, corporate communications and CSR director:

În numele celor 5.000 colegi din Orange, mulţumesc pentru această recunoaştere. Noi, Orange şi Ziarul Financiar, suntem  cam de-o vârstă. Am pornit în 1997, la vremea aceea cu servicii de voce şi cu Alcatel One Touch Easy, iar Ziarul Financiar doar pe hârtie. Am reuşit ca în următorii zece ani să descărcăm Ziarul Financiar cam într-un minut pe viteze 3G, iar astăzi putem citi instant Ziarul Financiar la viteze gigabit. Am crescut împreună practic şi am crescut frumos. În spatele acestui progres, fie el tehnologic sau media, stau nişte oameni valoroşi, stau nişte echipe care au crezut în performanţă şi care au vrut să facă diferenţa. Mulţumim încă o dată pentru această recunoaştere şi le mulţumim clienţilor noştri şi cititorilor ZF, care de 25 de ani sunt alături de noi în această călătorie digitală.

 

Premiul ZF 25 de ani pentru încredere în economia românească

CEC BANK

Ionuţ Lianu, ofiţer şef management active şi pasive, CEC Bank

La mulţi ani, ZF! Noi avem peste 150 de ani, suntem aici de când există şi România, cu suişuri şi coborâşuri, am trecut prin războaie, crize. Vrem să creştem mai mult decât piaţa şi în ultima perioadă suntem într-o perioadă din ce în ce mai bună. Ne dorim să crească economia României.

 

RAIFFEISEN BANK

Alina Rus - CFO & vicepresedinte Raiffeisen Bank Romania

La mulţi ani Ziarul Financiar din partea întregii echipe Raiffeisen Bank. Vă mulţumim pentru această distincţie. Important e să creştem creditarea pentru ca economia României să crească sustenabil, vrem să facem asta în continuare cu dedicare, cu responsabilitate. Cu toţii avem o expertiză excepţională acumulată în aceşti ani şi vrem să o punem în folosul economiei.

ING GROUP

Florin Ilie, Deputy CEO, Head of Wholesale Banking ING Romania

Mai mult decât bani, este vorba de comunitate. Mă uit în sală şi văd profesori, colegi, clienţi şi viitor clienţi. E un sentiment bun să ştii pe toată lumea. Noi la ING am încercat mereu să oferim încredere şi confort clienţilor noştri.

 

BRD Groupe Société Générale

Felix Daniliuc, Director Department IMM BRD

Felicitări pentru 25 de ani, nu o să ratez ocazia să spun că BRD înplineşte anul acesta 100 de ani de la înfiinţare, şi tot 25 de ani de când s-a semnat contractul de privatizare prin care a BRD a devenit parte din Société Générale.

 
 

Premiul ZF 25 de ani pentru efervescenţa în business - Valvis Holding

Jean Valvis, fondator Aqua Carpatica & general manager Valvis Holding:

Eu am lăudat serios Ziarul Financiar de multe ori în piaţă. Eu mereu am crezut că adevărata creştere economică a unei societăţi se bazează pe valoarea adăugată a capitalului privat, generat prin antreprenoriat. Ziarul Financiar a dat voce antreprenoriatului. Adevărata bogăţie o fac antreprenorii români. România are un avantaj comparativ faţă de Franţa, Italia şi Germania prin cei 170.000 de km pătraţi≤ de munţi care garantează puritatea apelor. Primul izvor a fost descoperit în noiembrie 1992, acum peste 30 de ani. De acum încolo pentru România important este să-şi facă o reputaţie. Toată lumea e mândră să aibă un whiskey japonez sau un ceas elveţian sau o maşină germană, dar cu ce suntem mândri să avem din România? Eu propun să avem apele minerale.

 

Premiul ZF 25 de ani pentru noul val de antreprenoriat

- Arobs Transilvania Software

Bogdan CiungradiCFO, Arobs Transilvania Software:

Sunt onorat să primesc acest premiu în numele echipei Arobs Transilvania Software. În acest an şi noi am aniversat 25 de ani de activitate, am adus firme şi echipe noi în cadrul grupului şi promitem să nu ne oprim aici.

 

Berea Zăganu

Laurenţiu Bănescucofondator Zăganu:

Mulţumesc pentru premiu, dacă ZF face 25 de ani noi facem 10 ani de antreprenoriat. Sunt reprezentantul unei industrii în creştere, la care am fost pioneri, cel puţin aşa era în 2013 când am început afacerea. Totodată, sunt reprezentantul coloanei vertebrale a economiei româneşti, antreprenorii mici, dar mulţi.

 

- SIMTEL

Iulian Nedea, fondator si CEO

Noi am fost în timpul anului prezenţi la voi, am avut onoarea să fim în interviurile voastre. Ne bucurăm că am fost invitaţi la evenimentele voastre, ne uităm la cei 33-34 de ani de democraţie în România. Din aceştia 25 de ani reprezintă peste 75%, perioada prezenţei voastre în viaţa democraţiei româneşti. Vă mulţumim că aţi contribuit la întărirea democraţiei dar şi la întărirea mediului de business.

 

De asemenea, a mai primit premiul pentru noul val de antreprenoriat, Ştefan Mandachi, un tânăr om de afaceri din Suceava, care a fondat şi vândut între timp lanţul de fast-food Spartan iar acum investeşte în Educaţie.

 

Premiul ZF 25 de ani pentru creşterea de generaţii de antreprenori şi specialişti

Mircea Sava, director relaţii publice Universitatea Bucureşti

Vă urez la mulţi ani din partea comunităţii Universităţii din Bucureşti, îmi face mare plăcere să fiu alături de dumneavoastră astăzi şi să transmit mesajul de mulţumire din partea domnului profesor Marian Preda, rectorul Universităţii din Bucureşti. Acest premiu ne onorează şi este o reflexie a unei realităţi de colaborare cu mediul economic, cu piaţa muncii ci şi misiunea de cercetare.

Mihnea Costoiu, rector, Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucureşti

Criza de forţă de muncă educată, în special în inginerie, este foarte mare. Reprezent o scoală care anul acesta aniversează 205 ani, are 40.000 de studenţi şi 3.600 de angajaţi. Suntem mândri să putem pregăti pentru mâine resursa umană necesară în economie.

Dumitru Miron, preşedintele Senatului ASE

Este o coincidenţă fericită că dumneavoastră aniversaţi 25 de ani când Academia de Studii Economice aniversează 110 de la atestarea documentară, oferind către lume 106 promoţii de absolvenţi, adică 300.000 de absolvenţi ai ASE-ului. Doresc să vă urez la mulţi ani din partea celor 24.000 de studenţi, 1.000 de cadre didactice şi al întreg personalului. La ASE în continuare se face educaţie, care nu înseamnă se defrisăm jungla ci să irigăm deşertul.

 

Premiul ZF 25 de ani pentru susţinerea mediului de business

Deloitte

Alexandru Reffcountry managing partner, Deloitte România şi Moldova

Vreau să vă felicit, să vă urez La mulţi ani!, în aceşti 25 de ani aţi fost vocea cea mai puternică şi reperul cel mai important al presei economice. Vă mulţumesc în numele a 3.200 de experţi Deloitte care lucrează în România. Cred că noi contribuim în mod esenţial la expertiza care ţine economia în mişcare. Suntem şi noi o infrastructură, intangibilă, dar avem un impact semnificativ şi vă mulţumesc şi felicit pe toţi cei care, antreprenori sau executivi, aţi construit această nouă Românie.

EY Romania

Alex Milcev, partener, EY

Indiferent în ce scenariu ne vom afla noi o să fim alături de Ziarul Financiar în această misiune excelentă pe care aţi asumat-o acum 25 de ani, de a informa şi educa mediul de business, dar nu numai. Educaţia este activul nostru cel mai de preţ. La mulţi ani!

PwC Romania

Dinu Bumbăcea, country managing partner al PwC România

Am fost un aspirator de talente, avem o reţea de foşti colegi care au dus mai departe învăţămintele de business. Suntem extrem de mândri că în aceşti 32 de ani am avut o contribuţie alături de Ziarul Financiar şi alte companii sau instituţii publice din România la creşterea economică şi dezvoltarea societăţii.

KPMG

Tudor Grecu, partener KPMG

Bună seara, mulţumim pentru premiu şi pentru că sunt împreună cu colegii mei. Ar trebui să ne obişnuim cu ideea că România a tot dovedit că este foarte agilă în business. Dacă va fi o criză, cred că vom putea ieşi din ea.

 

Premiul ZF 25 de ani pentru susţinerea creşterii companiilor româneşti - Bursa de Valori Bucureşti

Adrian Tănase, director general, BVB

Mulţumesc pentru acest premiu şi felicitări Ziarului Financiar! Evoluţia Ziarului Financiar este corelată cu evoluţia Bursei de Valori Bucureşti, nu cred că vom evolua vreodată diferit. Vă urez fiţi mult mai mari în următorii 25 de ani.

 

Premiul ZF 25 de ani pentru contibuţia la dezvoltarea marilor oraşe - Iulius Group

Marius Perşeneachief operating officer

Este o onoare foarte mare pentru mine să fiu astăzi aici şi să reprezint o companie cu peste 1.200 de angajaţi în faţa dumneavoastră. Doresc să urez la mulţi ani Ziarului Financiar pentru cei 25 de ani într-o piaţă care care nu a fost simplă. Totodată, şi grupul Iulius are peste 25 de ani de activitate. Grupul Iulius este market maker în oraşele României, avem deja investiţii în valoare de 1,4 mld. euro, iar proiecte noi în valoare de 1,2 mld. euro.

 

Premiul ZF 25 de ani pentru business românesc la nivel mondial: Alexandrion Group, companie fondată şi condusă de Nawaf Salameh

„Cel mai mare vis al meu este săă fim prezenţi cu produsele Alexandrion Group în fiecare ţară din lume şi ştiu că îl voi realiza. Deja ne vindem produsele noastre în mai mult de 50 de ţări“, afirmă Nawaf Salameh, un antreprenor de origine siriană venit în România în anii ‘80 la studii de medicină.

 

Premiul ZF 25 de ani pentru viziune antreprenorială şi de investiţii

Impetum Grup

Andrei CioncaCEO Impetum Group

Astăzi este cel mai bun moment pentru investiţii în România. Noi fiind a doua generaţie de manageri de la revoluţie este datoria noastră să ajutăm la dezvoltarea economiei ţării. Trăim de 3 ani de zile nişte momente complicate, dar putem trece prin ele. Premiul acesta este pentru toţi cei care investim, zi de zi, timpul nostru pentru construcţia unei economii puternice.

 

Anca Vlad, fondatoarea distribuitorului de medicamente Fildas Trading

Mulţumesc pentru acest premiu, îmi face deosebită plăcere. Compania noastră are 30 de ani, acum 30 de ani s-a născut Fildas Trading, dar şi băiatul meu. Îmi amintesc cum îmi suna pagerul şi cel mic plângea, iar eu îmi citeam faxurile. Este o firmă de suflet, a început cu 30.000 de dolari, în primul an de activitate. Asta a fost în 1993, pentru că în 1998 deja aveam o afacere de 3 mil. dolari. Mă simţeam extraordinar de împlinită. Apoi lucrurile au evoluat, câte un pic, an de an, construind, investind şi iar construind. Iată că se poate ajunge şi pe această cale non-risk la rezultate foarte bune.

 

Premiul ZF 25 de ani pentru dezvoltarea pieţei de asigurări - Omniasig

Mihai TecăuCEO Omniasig

Felicitări pentru 25 de ani! M-am uitat la echipa pe care aţi prezentat-o din dream team-ul top 10, nu era nicio societate de asigurări, noi suntem cei care putem să ducem mai departe continuitatea, îmi doresc să ajungem acolo la un moment dat.

 

Premiul ZF 25 de ani pentru reprezentarea mediului de business românesc - Camera de Comerţ şi Industrie a României

Bogdan Vişan, secretar general adjunct, Camera de Comerţ şi Industrie a României

Vreau să vă felicit în numele Camerei de Comerţ şi Industrie a României pentru cei 25 de ani de când sunteţi alături de mediul de afaceri. Reuşiţi să îi faceţi pe oameni să câştige bani, nu să îi piardă. Pentru noi, premiul reprezintă în esenţă recunoaşterea instituţională şi pentru asta, vă mulţumim.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO