• Leu / EUR4.9485
  • Leu / GBP5.6239
  • Leu / USD4.5545
Supliment ZF Austria
Modelul vienez
Modelul vienez 26 oct 2022

Reţeaua de termoficare a Vienei se bazează în primul rând pe căldura generată de reciclarea deşeurilor şi căldura reziduală din producţia de energie. Astfel, costul energiei primare este minim, la fel şi impactul asupra mediului, explică, într-un interviu acordat ZF, Dan Prodan, CEO al Vienna Energy (Wien Energie).

citește mai mult
Supliment ZF Austria. Dincolo de crize
Supliment ZF Austria. Dincolo de crize 26 oct 2022

Criza energetică, inflaţia la cote istorice şi războiul de la graniţa României nu au speriat investitorii austrieci din România, care au continuat să aducă capital şi avans economic în 2022.

citește mai mult
Supliment ZF Austria. Interviu. Ana-Maria Cojocaru, Porr România: Piaţa construcţiilor de infrastructură va creşte în 2023
Supliment ZF Austria. Interviu. Ana-Maria Cojocaru, Porr România: Piaţa construcţiilor de infrastructură va creşte în 2023 26 oct 2022

Piaţa construcţiilor a crescut solid în 2022, iar acest lucru vine în cea mai mare parte datorită disponibilităţii de fonduri europene pentru programele de dezvoltare a infrastructurii. Pentru 2023, perspectivele sunt de creştere, este de părere Ana-Maria Cojocaru, CFO la Porr România, unul dintre cei mai mari constructori din România.

citește mai mult
Supliment ZF Austria. Apetit de consum, în ciuda inflaţiei
Supliment ZF Austria. Apetit de consum, în ciuda inflaţiei 26 oct 2022

Consumul şi piaţa articolelor sportive vor continua să crească şi în 2023, chiar dacă primul trimestru s-ar putea să fie mai greu din cauza crizei din energie şi a inflaţiei, este de părere Cătălin Pozdarie, CEO al retailerului de articole sportive Hervis.

citește mai mult
Supliment ZF Austria. ANALIZĂ ZF. O piaţă imună la crize
Supliment ZF Austria. ANALIZĂ ZF. O piaţă imună la crize 26 oct 2022

Piaţa construcţiilor din România a crescut în primele opt luni din 2022, iar perspectivele pentru tot anul sunt să rămână pe plus, arată datele statistice, după ce în 2021 s-a menţinut, iar în 2020, an de recesiune, volumul de construcţii a crescut cu două cifre.

citește mai mult
Supliment ZF Austria. ANALIZĂ ZF. Lideri în eficienţă
Supliment ZF Austria. ANALIZĂ ZF. Lideri în eficienţă 26 oct 2022

În România sunt prezente pe piaţa bancară două bănci mari cu capital austriac: BCR (Erste) şi Raiffeisen Bank. Ambele bănci au avut, potrivit datelor furnizate de instituţii, un raport de costuri versus venituri de sub 60% şi s-au situat pe primele două locuri în România din acest punct de vedere.

citește mai mult
Viena, centrul financiar de pe Dunăre al Estului
Viena, centrul financiar de pe Dunăre al Estului 25 oct 2021

La extremitatea vestică a Europei se află City of London, un centru financiar cu tradiţii de secole care cu greu poate fi detronat, chiar şi lovit de Brexit. În mijlocul continentului Frankfurt, Paris şi Amsterdam îşi dispută întâietatea pentru bursele financiare, de mărfuri şi pentru tranzacţiile celei mai bogate părţi a continentului.

citește mai mult
Interviu. Viorel Leca, director general, Gebruder Weiss: Principalii jucători din piaţa automotive se uită către Moldova, unde există forţă de muncă, dar este nevoie de investiţii în infrastructură urgent
Interviu. Viorel Leca, director general, Gebruder Weiss: Principalii jucători din piaţa automotive se uită către Moldova, unde există forţă de muncă, dar este nevoie de investiţii în infrastructură urgent 25 oct 2021

Viorel Leca, directorul general al Gebruder Weiss, unul dintre cei mai mari jucători ai pieţei locale de transport şi logistică, spune că investitorii din piaţa automotive se uită către zona Moldovei, unde există resurse de forţă de muncă neexploatată, dar este nevoie urgent de infrastructură, pentru a nu pierde investiţiile.

citește mai mult
Construcţiile au înflorit chiar şi în pandemie, iar perspectivele au rămas bune pentru anii următori. Mario Proell, CEO, Porr România: Sectorul construcţiilor are potenţialul de a menţine un nivel ridicat de activitate, similar ultimilor doi ani, dacă nu, chiar un potenţial de creştere
Construcţiile au înflorit chiar şi în pandemie, iar perspectivele au rămas bune pentru anii următori. Mario Proell, CEO, Porr România: Sectorul construcţiilor are potenţialul de a menţine un nivel ridicat de activitate, similar ultimilor doi ani, dacă nu, chiar un potenţial de creştere 25 oct 2021

Sectorul construcţiilor, care a fost vedeta economiei în pandemie, cu o creştere pe volum de două cifre, este ameninţat acum de creşterea pu­ternică a preţului materiilor prime, dar şi de perspective de modificări fiscale în lipsa unor plase de siguranţă.

citește mai mult
Interviu. Fulga Dinu, country manager operations, Immofinanz România: Biroul de acasă nu poate înlocui complet avantajele oferite de clădirile de birouri, deoarece aspectul social şi interacţiunea personală sunt esenţiale pentru inovare şi productivitate
Interviu. Fulga Dinu, country manager operations, Immofinanz România: Biroul de acasă nu poate înlocui complet avantajele oferite de clădirile de birouri, deoarece aspectul social şi interacţiunea personală sunt esenţiale pentru inovare şi productivitate 25 oct 2021

Fulga Dinu, country manager operations la Immofinanz România, unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România, spune că cererea de birouri nu va putea fi diminuată de tendinţa de a lucra de acasă, pentru că biroul de acasă, cu toate avantajele, nu poate suplini interacţiunea socială, o condiţie esenţială pentru inovare şi productivitate.

citește mai mult
Centrul de inovaţie din inima Europei
Centrul de inovaţie din inima Europei 25 oct 2021

Austria este unul dintre inovatorii puternici ai Uniunii Europene şi cea mai bună ţară din Europa Centrală şi de Est la acest capitol, arată un clasament al Comisiei Europene.

citește mai mult
Cu paşi mari spre viitor
Cu paşi mari spre viitor 25 oct 2021

Austria, pentru publicul larg, înseamnă mai întâi de toate Alpi, schi, zăpadă şi turism. Pentru publicul mai informat, Austria înseamnă OMV, Strabag, Erste, Raiffeisen, Voestalpine, asigurări. Benzină, credite, construcţii şi oţel dur.

citește mai mult