Suplimente

Frederic Oudea, CEO Societe Generale: Rezultate exceptionale pentru BRD dupa 10 ani de la intrarea in grup

Frederic Oudea, CEO Societe Generale: Rezultate exceptionale pentru BRD dupa 10 ani de la intrarea in grup

Frederic Oudea, 49 de ani, a preluat conducerea executiva a Societe Generale in mai 2008, dupa ce in perioada martie-mai fusese deputy CEO. El lucreaza pentru SocGen din 1995. (FOTO: Reuters)

25.03.2009, 22:16 100

 

Dupa zece ani de la intrarea BRD in grupul Societe Generale, rezultatele sunt exceptionale: venitul net bancar in euro a crescut de cinci ori, la fel si numarul unitatilor (de la 180 la 930) si al clientilor (de la 500.000 la 2,6 milioane), spune Frederic Oudea, CEO al SocGen.
El afirma ca BRD nu este doar a doua mare banca din Romania, ci si un grup financiar care a stiut sa dezvolte sinergii si care are cvasi-totalitatea liniilor de business ale Societe Generale - leasing financiar si operational, administrare de active, leasing de material informatic, dezvoltare imobiliara si consumer finance.
"Acest succes nu ar fi fost posibil fara implicarea si profesionalismul echipelor din BRD, cu sprijinul grupului Societe Generale", spune Oudea.
De la izbucnirea crizei financiare internationale seful Societe Generale a confirmat de mai multe ori ca grupul francez ramane foarte increzator in dezvoltarea afacerilor locale si implicit angajamentul de a sustine mai departe BRD.
"In aceasta perioada dificila pentru sectorul bancar, am toata increderea ca BRD va face fata provocarilor impuse de criza economica actuala."
Banca are linii de credit de la SocGen de peste doua miliarde de euro, managementul BRD declarandu-se convins ca acestea vor fi mentinute si chiar suplimentate daca va fi nevoie, mai ales ca SocGen nu are nicio problema de lichiditate.
Societe Generale considera ca are un avantaj strategic fata de competitori prin prezenta pe mai multe piete emergente care au potential de crestere pe termen lung.
Oudea aminteste ca achizitionarea BRD in urma cu zece ani a fost prima operatiune de mare anvergura a Diviziei internationale de retail banking.
"Societe Generale a fost una dintre primele banci care au venit in aceasta regiune. A fost o hotarare vizionara, mai ales intr-o perioada in care conjunctura economica internationala era destul de dificila, daca avem in vedere crizele din Asia si Rusia. De atunci, divizia s-a intarit considerabil. Rand pe rand, si-a adaugat in propria structura banci din Bulgaria, Republica Ceha, Rusia, Slovenia, Macedonia, Croatia, Serbia, Muntenegru, Georgia si Moldova."
Societe Generale a catalogat drept "bune" rezultatele obtinute anul trecut in Romania in contextul adaptarii la conditiile pietei, remarcand performanta si flexibilitatea retelei internationale de retail, care mai include ca piete principale Cehia si Rusia.
In pofida crizei, Societe Generale a obtinut pe 2008 un profit net de doua miliarde de euro, cu o rentabilitate a capitalului propriu de 6,4%, sustinand ca are o buna capacitate de a face fata unui stres sever la nivelul portofoliului de credite. Divizia internationala de retail a adus venituri de aproape 5 miliarde de euro, in crestere cu 44% fata de nivelul din 2007, pe baza performantei operationale.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO