Suplimente

Supliment Kazahstan. Business care face bine: 52 de proiecte de CSR au primit finanţări de 1,4 mil. $ anul acesta de la Rompetrol

Supliment Kazahstan. Business care face bine: 52 de...

Autor: Roxana Petrescu

21.12.2022, 00:04 216

Anul acesta 52 de proiecte cu impact social vor fi sprijinite de grupul Rompetrol în urma unor contribuţii de 1,4 milioane de dolari. Creşterea este semnificativă faţă de anul 2007, anul când Rompetrol a fost preluat de compania kazahă de stat KazMunayGas, la momentul respectiv bugetul de CSR fiind de 0,5 milioane de dolari pentru 22 de iniţiative sociale.

Unul dintre cele mai vechi parteneriate este cel cu Fundaţia pentru SMURD, care a debutat în 2009. „De-a lungul anilor Rompetrol a oferit combustibil pentru elicoptere medicale, uniforme pentru voluntari, aparatură medicală, unităţi mobile de training şi de terapie intensivă etc.“, spun reprezentanţii grupului Rompetrol. Astfel, în perioada 2020-2022 fondurile alocate pentru dezvoltarea sistemului de urgenţă s-au ridicat la peste un milion de dolari.

Un alt proiect conectat la zona de sănătate este realizat alături de Asociaţia Magic, Şofer de Suflet. „Proiect iniţiat la începutul pandemiei care a mobilizat o mare comunitate de voluntari cu auto­tu­risme proprii, pentru a asigura transportul sigur al copiilor la spital şi înapoi acasă. De atunci, Rompetrol furnizează carburant necesar transportului copiilor care au nevoie de tratament pentru cancer, ajutând astfel familiile care suportă deja povara costurilor mari legate de medicamente“, explică reprezentanţii Rompetrol.

Pe partea culturală, unul dintre proiectele majore care beneficiază de susţinerea Rompetrol este Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu, unde Rompetrol este partener de 13 ani.

„Şah în Şcoală este un proiect început în 2021 în cadrul căruia au fost organizate pen­tru copiii din judeţele Constanţa, Prahova şi Iaşi lecţii de şah online, vizite şi ore des­chise, concursuri. De asemenea, am sus­ţinut şi publicarea manualului de şah - pentru anii 1, 2 şi 3 de studiu, tipărite în peste 20 de mii de exemplare şi distribuite copiilor atât în mediul urban, cât şi în cel rural.“

„Popularizarea şahului în sate, unde posibilităţile sunt reduse, este un instrument în educaţia şi motivarea copiilor.î Tot din 2021, Rompetrol a susţinut echipa de Robotică a României în cadrul campionatelor internaţionale de robotică din Federaţia Rusă şi SUA şi participarea acesteia la EXPO Dubai. Echipa este formată din copii de liceu pasionaţi de construcţia de roboţi şi de ultimele inovaţii în domeniul roboticii.

„De 20 ani Rompetrol e partener principal al Galei Societăţii Civile, evenimentul anual care premiază cele mai bune iniţiative şi proiecte comunitare, derulate de organizaţii non-guvernamentale, grupuri de iniţiativă şi persoane fizice.î

Totodată, grupul este implicat în mai multe iniţiative pe zona de mediu, printre care se numără plantări de copaci. Investiţiile pe zona de proiecte de CSR au crescut constant în ultimii 15 ani, de la un buget de 0,5 milioane de dolari în 2007, la un maxim de 1,9 milioane de dolari în 2020, fiid estimat să ajungă anul acesta la 1,4 milioane de dolari.

 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO