ZF 24

81 milioane lei pentru restaurarea Palatului Culturii din Ploieşti

81 milioane lei pentru restaurarea Palatului Culturii din...

Autor: Daniel Lazar

27.12.2022, 15:58 247

Palatul Culturii din Ploieşti va fi reabilitat şi restaurat printr-un proiect în valoare de 81 de milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Clădirea care a servit drept sediu al Curţii de Apel Ploieşti vreme de aproape un secol este într-o stare avansată de degradare, va fi reabilitată, restaurată, modernizată şi consolidate printr-un contract de finanţare semnat de către administraţia judeţeană cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

„Ne dorim ca Palatul Culturii din Ploieşti să devină un punct de atracţie pentru vizitatorii din ţară şi din străinătate, dar şi un loc important pentru promovarea şi conservarea patrimoniului cultural al judeţului Prahova. Acest proiect reprezintă un pas important în direcţia modernizării infrastructurii culturale a Ploieştiului şi în consolidarea rolului acestui oraş ca punct de reper al culturii din regiune”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Proiectul de restaurare a Palatului Culturii din Ploieşti constă în lucrări de consolidare, modernizare, eficienţă energetică, aducerea la standardele tehnice a clădirii, şi va avea ca rezultat un imobil modern, echipat cu tehnologii şi facilităţi de ultimă generaţie, care va putea găzdui evenimente culturale şi artistice.

Palatul Culturii din Ploieşti este una dintre cele mai vechi clădiri de patrimoniu din oraş. Inaugurarea a avut loc în prezenţa Regelui Carol al II-lea. Palatul, construit de Ernest Doneaud şi Toma Socolescu, a găzduit, de-a lungul timpului, mai multe instituţii publice, dar şi evenimente culturale şi artistice importante.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO