ZF 24

Actiunile Lenovo scad, Acer continua ascensiunea

28.08.2007, 12:47 16

Actiunile Lenovo, al treilea mare producator de PC-uri, au scazut cu 2 procente pe bursa din Hong Kong, o data cu aflarea vestii ca Acer a cumparat comania americana Gateway. Achizitia Gateway este raspunsul pe care Acer l-a dat incercarii Lenovo de a cumpara Packard Bell si de a se extinde in Europa.

Cumpararea firmei americane pare a fi rezultatul anuntului conform caruia Gateway are intaietate in cumpararea Packard Bell. Astfel, o data cu achizitia, Acer va obtine si intaietatea in cumpararea Packard Bell, avand mai multe sanse de extindere in Europa.

Daca totul va decurge normal, terminarea preluarii in luna decembrie ar trebui sa dubleze vanzarile de PC-uri sub marca Acer in SUA si China. Asta ar insemna ca in anul 2008, Acer se va lupta pentru ocuparea locului doi la vanzari de PC-uri, loc pe care acum se afla Dell.

Acer declara ca tinta pentru anul 2008 vanzarea a cel putin 20 de milioane de PC-uri pe an. In primul trimestru al anului 2007, Acer a depasit la vanzari Lenovo, cu 4,2 milioane de PC-uri vandute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO