ZF 24

Activitatea in industria prelucratoare va scadea in perioada februarie-aprilie

27.02.2009, 10:33 15

Activitatea in industria prelucratoare va scadea in perioada februarie-aprilie, conform unei anchete de conjunctura, realizata de Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, 31% dintre managerii din industria prelucratoare preconizeaza ca, pentru urmatoarele trei luni va avea loc o scadere a volumului productiei (sold conjunctural -22%).

Estimarile privind reducerea volumului productiei vin pe fondul reducerii a contractelor si comenzilor din ultimele trei luni, atat pentru piata interna, cat si pentru piata externa.

Ca urmare a scaderii volumului productiei, managerii estimeaza si o reducere a numarului de salariati, soldul conjunctural fiind de -33% pe total industrie prelucratoare.

Soldul conjunctural este constituit din diferenta procentuala intre alternativele extreme (% creştere - % scădere), exprimand tendinta de evolutie a indicatorilor fata de perioada de referinta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO