ZF 24

Adevarul: Eticheta "bio" vinde orice

09.01.2008, 08:46 15

Specialistii trebuie sa fie mai atenti la invazia produselor care se pretind a fi "organice", fara a indeplini conditiile.

Anul 2007 a fost cel in care oamenii de stiinta s-au intrecut in a ne spune ca trebuie sa mancam cat mai "organic". Producatorii s-au intrecut sa fie la "moda", dar dupa analizele efectuate pe multe produse au aparut o multime de controverse.

Laptele nefiert si alimentele ecologice in general sunt, teoretic, mai scumpe, dar mai sanatoase. Dar de multe ori nu e chiar asa. Analistii pietei de profil prognozeaza ca, in anul 2008, se vor inmulti produsele bio, dar multe dintre ele vor fi ecologice doar pe etichete.

In aproape toate tarile globului, oamenii fac uneori kilometri intregi pentru a gasi lapte crud, neprelucrat, pe care il cumpara direct de la producatori. Fermierii isi risca de multe ori afacerea atunci cand vand la poarta casei lapte si produse derivate care nu au trecut prin filtrul medicului veterinar. Totul se intampla tacit, fiecare isi asuma riscurile si, de multe ori, autoritatile inchid ochii. Adevarul

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO