ZF 24

Adrian Codîrlaşu, CFA România: Diversificarea este cuvântul de ordine pentru investiţii. Mă aştept la volatilitate ridicată

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu

25.06.2020, 17:45 328

Adrian Codîrlaşu, preşedinte al CFA România, asociaţia analiştilor financiari certificaţi internaţional, consideră că diversificarea este cuvântul de ordine pe care trebuie să îl urmeze un investitor dată fiind volatilitatea din ultima perioadă de timp pe pieţele de capital. Dar cum ar trebui să arate un portofoliu de investiţii în această perioadă în care bursele par a intra din nou în corzi?

„Depinde de apetitul la risc şi capacitatea investitorului de a-şi asuma riscuri. Contează doi factori: suma pe care o are de investit, care arată cât risc poate suporta şi atitudinea sa faţă de risc, cât risc poate el suporte până să vândă când vede că scade preţul. În funcţie de aceşti doi factori, unii au o aversiune mai mare, alţii mai mică la risc. În funcţie de această capacitate investitorul trebuie să-şi alcătuiască portofoliul. S-ar putea ca într-un portofoliu să fie doar depozite bancare şi în altul doar obligaţiuni. În cazul altora să fie în special acţiuni. Eu aş merge pe un portofoliu diversificat, şi acţiuni, şi obligaţiuni, şi depozite bancare“, spune Adrian Codirlaşu la emisiunea ZF Deschiderea de astăzi.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO