ZF 24

Adrian Drăgan, antreprenor cu o carmangerie în Berceni, investeşte 20.000 de euro în a doua băcănie proprie, la Piaţa Sudului

Adrian Drăgan, proprietar La Drăgan – Atelierul de gust: Fiind un business în domeniul alimentar şi lucrând cu carne, în momentul în care s-a instalat starea de urgenţă, toată lumea a vrut să-şi facă provizii.

Adrian Drăgan, proprietar La Drăgan – Atelierul de gust: Fiind un business în domeniul alimentar şi lucrând cu carne, în momentul în care s-a instalat starea de urgenţă, toată lumea a vrut să-şi facă provizii.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.06.2020, 16:35 691

Adrian Drăgan a început propriul business în procesarea de carne în 2014, iar în 2016 a deschis La Drăgan – Atelierul de gust.

Adrian Drăgan, un antreprenor din comuna Berceni de lângă Bucureşti, vrea să se extindă cu o băcănie în zona Pieţei Sudului din Capitală, pe lângă cea pe care o are deja în Berceni, în curtea propriei carmangerii. Magazinul se va deschide în această vară, după o investiţie de aproximativ 20.000 de euro.

„Anul acesta avem planuri pentru un nou magazin, pe lângă cel pe care îl avem în curtea carmangeriei. Am vrea să mai deschidem un punct de desfacere la Piaţa Sudului, în sectorul 4. Businessul nostru nu a fost afectat de pandemie. La început ne-am gândit că este posibil, pe timpul stării de ur­genţă, să avem probleme cu aprovizionarea de la furni­zo­rii de materie primă, dar nu s-a întâmplat asta. Vânzările noas­tre au fost constante, nu am avut mari probleme“, a spus Adrian Drăgan în videoconferinţa ZF-BT Un an de Afaceri de la zero, care a avut loc marţi şi care a marcat un an de la lansarea proiectului editorial Afaceri de la zero.

Adrian Drăgan a început propriul business în procesarea de carne în 2014, iar în 2016 a deschis La Drăgan – Atelierul de gust, o carmangerie căreia i s-a adăugat, ulterior, un punct de desfacere unde sunt vândute produsele fabricate în atelier. În 2019, Atelierul de gust a adus o cifră de afaceri de circa 635.000 de euro.

Începutul acestui an a venit cu provocările pandemiei, însă antreprenorul spune că afacerea sa a trecut cu bine peste această etapă.

„Pandemia m-a luat pe nepregătite. Fiind un business în domeniul alimentar şi lucrând cu carne, în momentul în care s-a instalat starea de urgenţă, toată lumea a vrut să-şi facă provizii. Am fost puţin luaţi prin surprindere de valul de vânzări.“

În magazinul Atelierul de gust se găseşte o gamă mare de produse, în general tradiţionale, de la specialităţi afumate sau marinate până la produse proaspete, pentru grătar, mici, cârnaţi, produse crud-uscate, babic, ghiudem, salamuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO