ZF 24

Adrian Sârbu, Aleph News: Barajul a fost aruncat în aer de ruşi. Vorbim de o contraofensivă despre care toată lumea tace. Astăzi nu e bătălie, sunt doar testări

Adrian Sârbu, Aleph News: Barajul a fost aruncat în aer...
09.06.2023, 14:20 3457
  • ·Nici ucrainenii, nici ruşii nu aveau de câştigat din aruncarea în aer a barajului Nova Kahovka
  • Este evident că barajul a fost dinamitat de ruşi, iar disputele privind autorul atacului sunt praf în ochi şi în urechi
  • Asistăm la un exemplu de mare sofisticare din partea armatei ucrainene. Azi nu vorbim de atacuri, ci de o perioadă de testare, ca la box

 

“Pe vremea când citeam cărţi, cel mai mare mincinos din lume era baronul Munchausen. Nu exista altul. Dar cum are concurenţi mari Şoigu, Lavrov, Putin, Xi ş.a.m.d. Cine câştigă din explozia barajului? Nimeni. (…) Pentru mine e evident că a fost aruncat în aer de ruşi. (…) Toată această discuţie despre despre cine l-a aruncat în aer e un praf în ochi,un praf care ni se aruncă în urechi, la fel cum e şi dl. Şoigu.

El se lăuda, ca şi generalul rus Gherasimov, ca şi Putin, “domne, în trei zile facem Ucraina praf” (…) Şi acum vine şi spune: “domne, eu vă comunic că o unitate ucraineană a atacat undeva în sud de Zaporojia şi că i-am terminat pe ăştia. Şi vă spun că am văzut eu cu ochii mei patru Leoparzi, cinci Bradley”, şase miei, ş.a.m.d. (…)

Noi vorbim despre un război despre care nu ştim nimic. Noi vorbim despre o contraofensivă despre care habar n-avem. (…) Eu cred că ruşii se retrag din Crimeea la ora asta şi noi nu ştim. Dar ceea ce e realmente surprinzător este că toată lumea tace (…)

Această aşa-zisă contraofensivă e un termen destul de modest. Cred că această perioadă, până când se va termina cu o victorie Ucrainei şi a vestului şi a democraţiilor sau cu o victorie a Rusiei şi a autocraţiilor şi a dictaturilor din lume, va fi un material de studiu extraordinar pentru strategie şi tactică militară. Ce se întâmplă acolo e un exemplu de o mare sofisticare din partea ucrainenilor, care, evident că n-au făcut-o de capul lor.

Armata ucraineană se comportă ca şi cum n-ar fi urmaşă a armatei sovietice şi ruseşti, e o diferenţă majoră, dar asta s-a întâmplat după 2014. (…) Alta e armata ucraineană de azi (…)

E ceva ce mă surprinde şi evident nu exprimă realitatea. Un atac pe două treimi din lungimea frontului, aşa ceva eu nu am auzit în viaţa mea într-o strategie militară (…) E clar că nu vorbim de atacuri. Vorbim de o perioadă de testare, ca la box. Deci eu cred că ucrainienii vor lovi într-un moment şi într-un loc pe care noi nu l vedem azi. Şi după ce vor lovi, se va prăbuşi frontul rusesc. (…) Astăzi nu e bătălie, sunt doar testări”.

Adrian Sârbu a făcut aceste declaraţii miercuri seara, la Ştiu, de la Aleph News, unde jurnaliştii au discutat despre dinamitarea barajului Nova Kahovka, care a dus la inundaţii masive în sudul Ucrainei şi au analizat dezvăluirile Washington Post conform cărora armata ucraineană ar fi început contraofensiva în războiul cu Rusia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO