ZF 24

Afacerile Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii, au scazut cu 20% in T1

07.04.2009, 16:21 40

Compania Arabesque, controlata de omul de afaceri galatean Cezar Rapotan, a inregistrat in primul trimestru o diminuare cu 20% a vanzarilor, comparativ cu perioada similara a anului trecut, din cauza intarzierii platilor de la buget pentru lucrarile realizate la sfarsitul lui 2008, reducerea creditarii si vremea nefavorabila.

Arabesque a inregistrat anul trecut cu o cifra de afaceri de 550 milioane de euro, in crestere cu 22,2% fata de 2007, evolutie usor inferioara targetului bugetat de 25%.

Compania va finaliza in acest an un program investitional pentru perioada 2008-2009 de 60 de milioane de euro, pentru extinderea retelei de centre comerciale. Arabesque a deschis anul trecut doua centre comerciale la Craiova si la Iasi, iar la inceputul anului a finalizat o investitie de 12 milioane de euro intr-un centru comercial langa Bucuresti, la intrarea pe autostrada Soarelui. Compania va continua extinderea centrelor comerciale si anul acesta, orasele vizate fiind Pitesti, Baia Mare si Oradea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO