ZF 24

Agentia de rating Moody’s a reconfirmat ratingul pe termen lung al Transelectrica, operatorului sistemului energetic naţional, la Baa3 cu perspectivă stabilă, susţinut de profilul de risc scăzut al companiei

Agentia de rating Moody’s a reconfirmat ratingul pe...

Autor: Roxana Rosu

12.12.2023, 13:05 148

Agentia de rating Moody’s Investors Service a reconfirmat ratingul pe termen lung al Transelectrica, operatorului sistemului energetic naţional, la Baa3 cu perspectivă stabilă, susţinut de profilul de risc scăzut al companiei.

”Calitatea creditului CNTEE ”Transelectrica” S.A. (”Baa3” – ”Investment-grade”) este susţinută de profilul de risc scăzut al Companiei, ca singurul operatator care asigură serviciul de transport al energiei electrice în România, implementarea consecventă a principiilor cheie în cadrul unui regim de reglementare care susţine creditul, de un profil financiar robust, datorie scăzută şi performanţă financiară solidă”, se arată într-un anunt al Transelectrica publicat la BVB.

Compania a anuntat luni că a obtinut o finantare nerambursabila de peste 56 de milioane de euro, prin componenta REPowerEU a PNRR, pentru trei proiecte de investitii care vizează modernizarea retelei electrice de transport, două dintre ele fiind destinate filialelor SMART şi Teletrans.

Transelectrica a raportat un profit net de 207 mil. lei în primele nouă luni din 2023, în scădere cu 51% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce veniturile s-au redus cu 32% la 3,3 mld. lei.

Compania are o capitalizare de 2,2 miliarde lei , iar de la începutul anului actiunile s-au apreciat cu 40%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO