ZF 24

Agricola Bacau: Vanzarile produselor vegetale Sav'Or vor creste cu 40% in perioada postului

18.03.2010, 12:18 27

Agricola Bacau, cel de-al doilea cel mai mare producator localde carne de pasare, estimeaza ca va inregistra o crestere de 40% avanzarilor de produse vegetale Sav'Or.

" Evolutia de pana acum a vanzarilor, de la inceputul postuluidinaintea Sarbatorii Pastelui, ne determina sa apreciem ca vom aveao crestere valorica de circa 40%", declara Vasile Roman, directorulliniei de business seprepreparate si produse pregatite AgricolaBacau. El a completat ca vanzarile de produse de post Sav'Or crescin volum de la o tona, intr-o luna in care nu se posteste, la 20 detone intr-o luna de post.

Brandul Sav'Or este produs de compania Europrod, parte a grupuluide frime Agricola Bacau.

"Cifra de afaceri Europrod a crescut in primele doua luni aleacestui an cu 19,8%, in timp ce volumul vanzarilor a avansat cu 3%fata de primele doua luni din 2009", a mai spus Roman, adaugand caaceasta crestere a fost obtinuta pe fondul unei scaderi de 19% aacestei piete a produselor de nisa.

In 2009, produsele vegetale pre-gatite au reprezentat 12% dinvolumul total vandut de gama de produse Sav'Or, care include sipreparate pe baza de carne. Categoria de semipreparate si produsepre-gatite din carne, obtinute la fabrica Europrod a inregistrat in2009 o cota de piata cumulata de 18%. Reprezentantii companieisustin ca principalul obiectiv al companiei pentru anul acesta estede creste aceasta cota de piata la 23%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO