ZF 24

Alpha Bank a semnat un parteneriat cu Fondul European de Investiţii pentru implementarea unor instrumente financiare de tipul garanţiilor de portofoliu, cu focus pe finantări verzi, respectiv creşterea competitivitătii

Alpha Bank a semnat un parteneriat cu Fondul European de...

Autor: Roxana Rosu

29.12.2023, 09:59 339

Alpha Bank a semnat în luna decembrie un parteneriat cu Fondul European de Investiţii (FEI) pentru implementarea unor instrumente financiare de tipul garanţiilor de portofoliu, cu focus pe finantări verzi, respectiv creşterea competitivitătii.

Cele două produse de garantare se subscriu pilonului de instrumente financiare din cadrul PNRR:

–   SME Sustenabilitate – cu focus pe finanţări verzi, în vederea adaptării companiilor şi proceselor de afaceri la schimbările climatice cu impact major asupra calităţii vieţii, potenţând utilizarea resurselor şi contribuind semnificativ la obiectivul major al Uniunii Europene de atingere a neutralităţii climatice în anul 2050.

–   SME Competitivitate – cu focus pe stimularea potenţialului de creştere şi de generare de plus valoare la nivelul companiilor, prin îmbunătăţirea semnificativă şi/sau extinderea  capacităţilor de producţie.

“Ne face plăcere să extindem portofoliul de soluţii pentru mediul de afaceri din România, prin parteneriatul cu FEI. Urmărim ca prin acest parteneriat să oferim clienţilor noştri toate beneficiile ce decurg din implementarea acestor produse de garantare şi suntem pregătiţi să le susţinem proiectele transformaţionale generând valoare adăugată în economia românească. Companiile au nevoie de soluţii adaptate activităţilor lor, iar la Alpha Bank Romania pot beneficia de produse financiare potrivite pentru amplificarea potenţialului de creştere”, a declarat Dragoş Drăghici, Director în cadrul Direcţiei IMM a Alpha Bank Romania.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă Romania, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO