ZF 24

Angajatii BM cer demisia lui Paul Wolfowitz

13.04.2007, 10:39 19

Asociatia angajatilor Bancii Mondiale a cerut ieri demisia presedintelui institutiei, Paul Wolfowitz, acuzat de favoritism, in timp ce Consiliul de administratie a anuntat ca nu a fost informat cu privire la maririle salariale acordate personal angajatei Shaha Riza, relateaza AFP.

"Trebuie sa actioneze cu onoare si sa-si prezinte demisia", a apreciat asociatia, intr-o scrisoare adresata angajatilor bancii.

"Presedintele trebuie sa recunoasca faptul ca atitudinea sa a compromis integritatea si eficienta grupului Bancii Mondale si a pierdut increderea personalului in autoritatea sa", a apreciat ea.

"Consiliul de administratie trebuie sa actioneze in conformitate cu obligatiile sale de gardian al grupului Bancii Mondiale si sa caute, la scara internationala, un nou presedinte capabil sa restabileasca integritatea bancii si sa recastige increderea donatorilor din cadrul IDA 15", a adaugat ea.

Asociatia a facut referire la cel de-al 15-lea ciclu de ridicare de fonduri a Asociatiei Internationale pentru Dezvoltare (IDA), institutia Bancii Mondiale care sprijina cele mai sarace tari din lume.

Wolfowitz a recunoscut joi ca a comis o eroare prin faptul ca a cerut promovarea in functie a unei angajate cu care a avut legaturi si s-a supus actionarilor, care vor lua o decizie referitoare la viitorul sau in functia de presedinte al acestei institutii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO