ZF 24

Anunţ JPMorgan: Analiştii consideră că investitorii îşi vor îndrepta atenţia către aur şi acţiuni din domeniul tech pe fondul riscului de recesiune din Statele Unite

Anunţ JPMorgan: Analiştii consideră că investitorii...

Autor: Andrei Şerbănescu

05.05.2023, 14:13 3697

Potrivit strategilor de la JPMorgan Chase & Co., investitorii vor favoriza în viitor aurul şi acţiunile din domeniul tehnologic, deoarece se aşteaptă ca aceste pariuri financiare să ofere un tampon împotriva posibilităţii unei recesiuni în SUA în acest an, raportează Bloomberg.

Tranzacţia definită ca „long duration" se exprimă prin „supraponderarea” aurului şi a acţiunilor în creştere - cum ar fi cele din domeniul tech -, potrivit strategilor JPMorgan, printre care se numără Nikolaos Panigirtzoglou şi Mika Inkinen.

„Criza bancară din SUA a crescut cererea de aur ca indicator al ratelor reale mai mici, reprezentând o protecţie împotriva unui potenţial scenariu catastrofal", au scris aceştia.

O astfel de tranzacţie pare „relativ atractivă", deoarece ar avea un dezavantaj limitat în cazul unui scenariu de recesiune uşoară în SUA, dar o mulţime de avantaje în cazul unei recesiuni mai profunde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO