ZF 24

Aplicaţiile din iTunes au generat 1,5 miliarde de dolari pentru Apple în primul trimestru al anului 2013

Aplicaţiile din iTunes au generat 1,5 miliarde de dolari...

Autor: Andreea Anghel

22.04.2013, 16:29 1862

Veniturile generate de aplicaţiile din magazinul Google Play au crescut mult mai rapid decât cele generate de aplicaţiile din iTunes, dar Apple continuă să domine valoarea totală a vânzărilor, potrivit datelor de pe primul trimestru al anului 2013, scrie Reuters.

Veniturile totale generate de aplicaţiile din magazinele producătorilor de telefoane mobile au fost de 2,2 miliarde de dolari în primul trimestru al anului, potrivit Canalys, o companie americană de cecetări de piaţă. Datele arată că aplicaţiile din magazinul Apple au generat 1,48 de miliarde de dolari, adică 74% din totalul veniturilor, în timp ce aplicaţiile din Google Play au adus doar 18% din totalul veniturilor.

Potrivit datelor furnizate de App Annie, o companie de cercetare, veniturile realizate de aplicaţiile Google au reprezentat  38,5% din cele generate de Apple, în urcare faţă de anul trecut când au reprezentat doar 10% din veniturile pe care aplicaţiile din iTunes le-au realizat.

Datorită creşterii exponenţiale a dispozitivelor mobile care funcţionează cu sistemul de operare Google Android, produse în mare parte de grupul sud-coreean Samsung şi de alţi noi rivali,veniturile generate de aplicaţiile din Google Play au crescut cu 90% în primul trimestru al anului faţă de ultimul trimestru al anului 2012, conform datelor furnizate de App Annie.

Veniturile realizate de aplicaţiile Apple au crescut cu 25% în aceeaşi perioadă, generând îngrijorări pentru gigantul american în contextul în care preţul acţiunilor a scăzut cu 11,8% de la începutul lunii aprilie până în prezent pe fondul înregistrării unei cereri scăzute pentru iPhone şi iPad.

 “Chiar dacă Google creşte rapid, Apple are un început foarte bun în ceea ce priveşte veniturile generate de aplicaţii, aşa că, nu ne aşteptăm ca Google să surclaseze Apple înainte de 2016”, a spus Adam Daum, CEO Canalys.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO