ZF 24

Armata rusă se află în criză: Lipsa de soldaţi este atât de gravă încât oficialii au început recrutarea în adăposturile pentru nevoiaşi şi iau în considerare graţierea criminalilor pentru a lupta în Ucraina

Armata rusă se află în criză: Lipsa de soldaţi este...

Autor: Andrei Şerbănescu

05.09.2022, 13:56 1403

Armata rusă recrutează soldaţi din rândurile persoanelor fără adăpost şi se gândeşte serios să înroleze criminali condamnaţi pentru a lupta împotriva Ucrainei pe fondul unui deficit semnificative de trupe, potrivit rapoartelor citate de Insider.

Un oficial american, intervievat de agenţia de presă Reuters sub condiţia anonimatului, a declarat miercuri că informaţiile indică faptul că Rusia suferă de „o lipsă gravă de soldaţi” în Ucraina.

Moscova nu a dezvăluit public din 25 martie câţi soldaţi ruşi au murit în timpul invaziei neprovocate, dar estimările neverificate variază de la 15.000 la 49.000 de soldaţi ucişi.

Joia trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de creştere a dimensiunii forţelor armate ale Rusiei de la 1,9 milioane la 2,04 milioane, potrivit Reuters. Pentru a compensa pierderile de pe câmpul de luptă, Rusia se angajează în tactici de recrutare neconvenţionale.

Oficialul american a declarat pentru Reuters că ministerul rus al apărării va începe probabil să înroleze criminali condamnaţi în Ucraina pentru a întări armata.

Infractorilor li se vor oferi graţieri şi compensaţii financiare în schimbul luptei pentru Rusia, a spus oficialul, conform Reuters.

Potrivit Newsweek, oficialii din Sankt Petersburg au împărţit pliante despre serviciile contractuale la un adăpost pentru persoane fără locuinţe, ca parte a procesului de recrutare.

Organizaţia de caritate pentru persoanele fără adăpost Nochlezhka a declarat pentru Newsweek că oficialii administraţiei districtului Frunzensky din Sankt Petersburg au vizitat unul dintre adăposturile lor pe 17 august pentru a discuta cu nevoiaşii despre recrutarea în luptă.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei de caritate a declarat pentru Newsweek că un ofiţer de serviciu de la adăpost i-a informat pe oficiali că recrutarea nevoiaşilor nu este permisă, determinându-i să plece.

„Centrul Nochlezhka nu este pregătit să fie un intermediar în această campanie; prin urmare, i-am informat că nu le pot satisface cererile”, a spus purtătorul de cuvânt. — După aceea, oficialii au părăsit adăpostul nostru.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO