ZF 24

Asigurătorii au cedat în reasigurare circa 44% din subscrieri în anul 2019

Asigurătorii au cedat în reasigurare circa 44% din...

Autor: Mircea Nica

22.04.2020, 17:05 112

♦ Pe segmentul asigurărilor generale, companiile de asigurări au cedat în reasigurare în 2019 aproape 40% din subscrieri, în timp ce pe segmentul asigurărilor de viaţă puţin peste 6% din încasări au fost cedate ♦ Printre cei mai mari reasigurători cu care lucrează companiile locale se numără MunichRE, SwissRe, HannoverRe, Sindicatele Lloyds sau diviziile de reasigurare ale grupurilor-mamă.

Societăţile de asigurări generale şi de viaţă au înregistrat un grad de cedare a susbcrierilor în reasigurare de circa 44% la finalul anului 2019, însemnând o valoare cumulată de 3,4 mld. lei din totalul primelor brute subscrise la nivelul pieţei, după cum reiese din din datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Astfel, valoarea portofoliilor proprii ale asigurătorilor a rămas la 7,6 mld. lei.

Pe segmentul asigurărilor generale, la finalul anului 2019, companiile de asigurări au cedat puţin peste 37% din volumul total al primelor bru­te subscrise, de circa 8,7 mld. lei. Astfel, compa­niile de asigurări generale au avut o reţinere a subscrierilor în valoare de 5,5 mld. lei. Potrivit datelor ASF, la finalul lunii decembrie 2019, circa 41% din totalul indemnizaţiilor brute plătite de asigurători au fost cedate reasigurătorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO