ZF 24

Atanasiu: Decizia CE privind privatizarea Automobile Craiova va fi anuntata oficial la 27 februarie

15.02.2008, 17:51 13

Reprezentantii Comisiei Europene (CE) au anuntat verbal oficialii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ca va permite continuarea contractului de privatizare a firmei Automobile Craiova cu producatorul auto american Ford, decizia scrisa urmand sa fie transmisa la 27 februarie, a anuntat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, citat de Mediafax.

"Am inteles ca vor da verde pentru continuarea contractului de privatizare pentru Automobile Craiova. Va trebui sa trecem si legea de privatizare prin Parlament si sa ne ocupam sa indeplinim si celelate conditii care trebuie indeplinite pana la intrarea in vigoare a contractului", a declarat acesta.

El a precizat ca este vorba de cateva conditii privind colaborarea cu autoritatile locale si modul in care se va face vama la domiciliul fiscal, pentru ca la Craiova va fi un export masiv de produse.

"Daca vor fi interventii, nu vor fi de natura sa opreasca contractul", a mai spus presedintele AVAS.

Guvernul a primit anumite semnale ca decizia CE in cazul privatizarii Automobile Craiova va fi anuntata intr-un termen rezonabil si ca lucrurile "merg in directia cea buna", tranzactia urmand sa fie finalizata in aproximativ doua luni, a declarat, joi seara, premierul Calin Popescu Tariceanu.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO