ZF 24

Auchan a preluat magazinele Real. Ce condiţii a impus Consiliul Concurenţei pentru a-şi da acordul?

Auchan a preluat magazinele Real. Ce condiţii a impus...

Autor: Cristina Roşca

30.07.2013, 17:01 2282

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea magazinelor Real de către grupul francez Auchan, care ajunge astfel la un total de 31 de magazine în România şi la afaceri de peste 1 mld. euro.

“În primul rând, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de părţile implicate pe două pieţe relevante, respectiv Craiova şi Târgu-Mureş. Astfel, Auchan şi-a luat angajamentul de a nu creşte preţurile de vânzare cu mai mult de 5% faţă de media preţurilor altor magazine din reţea, pentru o perioadă de 3 ani”, potrivit Consiliului Concurenţei. De asemenea, retailerul şi-a asumat obligaţia de a nu deschide noi magazine pe cele două pieţe relevante, pentru o perioadă de 5 ani.

“Consumatorii au posibilităţi reale de alegere în majoritatea zonelor geografice analizate. În plus, angajamentele asumate de părţi asigură o funcţionare corectă a acestor pieţe şi pe viitor. Pe majoritatea pieţelor analizate au avut loc deschideri de noi magazine şi nu există bariere semnificative care să influenţeze intrarea pe piaţa de retail din România”, a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

La finalul anului trecut grupul Auchan, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Franţa, a cumpărat în schimbul sumei de 1,1 mld. euro hipermarketurile Real din România, Polonia, Ucraina şi Rusia. Pe piaţa locală Auchan a ales doar 20 dintre cele 24 de magazine deţinute de Real, mai puţin unităţile din Arad, Constanţa (magazinul din nordul oraşului), Oradea (Episcopia Bihorului) şi Suceava.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO